16. června 2017 • 10:40

Boj o klenot AC Milán. Brankář jednal s Juve, odmítl PSG a chce do Realu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AC Milán se ocitá nesnázích, Real Madrid a spol. jsou naopak na pozoru. Jeden z největších brankářských talentů současnosti Gianluigi Donnarumma dal neprodloužením smlouvy s italským klubem jasně najevo, že hodlá změnit působiště. Kam jeho kroky povedou? Nabídku poslalo francouzské PSG, agent se setkal se zástupci Juventusu, ale údajným přáním samotného hráče je poslední vítěz Ligy mistrů z Madridu.



Jedničkou v brance je od svých šestnácti let. Vedení klubu v něm vidělo hráče, který se stane symbolem znovuzrození „Rossoneri“. Na talentovaném brankáři Gianluigim Donnarummovi měla stát budoucnost AC Milán. Po čtvrtečních jednáních mezi jeho agentem Minem Raiolou a šéfem AC je jasné, že tomu tak nebude.

Podle slov Marca Fassoneho se Donnarumma rozhodl neprodloužit stávající kontrakt, který mu vyprší příští rok v červnu. Co bude s 18letým brankářem dál?

Nabízí se hned několik scénářů. Jako první se ozvalo PSG. Nabídlo plat šest milionů eur, dům v Paříži a osobního řidiče kdykoliv k službám. Italská jednička na EURO do 21 let v Polsku však s díky odmítla.

Brankář Gianluigi Donnarumma je hvězdou italského výběru
Brankář Gianluigi Donnarumma je hvězdou italského výběru

Před čtvrtečním jednáním s vedením AC Milán se měl Donnarummův agent sejít se zástupci Juventusu, kteří budou v horizontu dvou let shánět náhradu za 39letou legendu  Gianluigiho Buffona . Jenže ani tam to mladého brankáře neláká.

Jeho vysněným angažmá je údajně Real Madrid. Ten má však ze všech zmíněných klubů nejmenší potřebu řešit brankářskou pozici. Dosavadní jednička "bílého baletu" Keylor Navas má plnou důvěru u trenéra Zidana a počítá se s ním i do příští sezony.

Španělská média informují o tom, že Real k jednáním přistupuje dost vlažně, ale zároveň potvrzuje zájem. Otázkou zůstává, zda bude chtít zaplatit částku kolem 25 až 30 milionů eur, či si počká a Donnarummu podepíše zadarmo v lednu 2018, tedy půl roku předtím, než mu vyprší kontrakt v Miláně.

PĚT hvězd EURO do 21 let: zázračný brankář z AC Milán i mistr Evropy s Ronaldem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud