17. května 2014 • 22:40

Jako Sparta! Bayern udolal ve finále poháru Dortmund a slaví double

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý pohár získali posedmnácté v historii fotbalisté Bayernu Mnichov a přidali další trofej k nedávnému titulu. Ve finále na Olympijském stadionu v Berlíně zdolali Borussii Dortmund 2:0 po prodloužení a nechali ji za sebou stejně jako v lize.



Na zápas se přišel podívat i kouč německé reprezentace Joachim Löw, ale společně se 76.197 diváky se příliš nebavil. Ze šancí upoutala na dlouhou dobu jen Müllerova střela z úvodu zápasu, kterou útočník Bayernu napálil do hlavy gólmana Weidenfellera. A co bylo pro Löwa horší: po půlhodině se zranil kapitán národního týmu Philipp Lahm a musel střídat.

Možná i to ovlivnilo úroveň hry. Přenos ze zápasu sice šel do 189 zemí světa, ale gól, který by platil, z něj neviděli diváci po celé planetě plných 107 minut.
Ti u televize měli ovšem víc štěstí. Po hodině hry totiž hlavičku obránce Borussie Matse Hummelse odstranil Dante pravděpodobně až z branky.

Podle záběrů kamer míč přešel celým objemem čáru, rozhodčí tak zřejmě Dortmund zásadně poškodili. V Německu přitom v této sezoně fotbaloví šéfové hlasovali proti zavedení technologie, která by podobné případy řešila.

Branka Bayernu ve 107. minutě už byla zjevná. Gólman Weidenfeller zkazil výhoz, míče se zmocnil mnichovský velkoklub a volný Robben u zadní tyče chybu potrestal.

V nastavení ještě zpečetil triumf a obhajobu double po samostatném úniku Müller. Kouč Guardiola si tak po odpoledním nezdaru milované Barcelony v boji o španělský titul vylepšil náladu.

ONLINE zápasu Bayern Mnichov - Borussia Dortmund >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY

Dante zachraňuje balon na čáře.
Dante zachraňuje balon na čáře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud