2. dubna 2017 • 19:40

Gómez i Lewandowski dali hattrick, Dortmund bral v derby na Schalke bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern ve 26. kole německé bundesligy díky hattricku a dvěma asistencím Roberta Lewandowskiho smetl Augsburg 6:0. V dresu hostí hrál poločas Jan Morávek, naopak Theo Gebre Selassie byl u výhry Brém 5:2 na hřišti Freiburgu, zatímco doma vyhrály Lipsko a Hamburk. Remízou pak skončilo derby mezi Schalke a Dortmundem, který tak nezareagoval na páteční výhru Hoffenheimu a pustil ho na třetí místo. Mario Gómez hattrickem zařídil remízu Wolsfburgu 3:3 v Leverkusenu.



Vypjaté derby mezi Schalke a Dortmundem gólově načal v 53. minutě útočník Aubameyang, když se Šindži Kagawa tváří v tvář brankáři Ralfu Fährmannovi neukvapil se zakončením a nabídl míč před prázdnou branku nejlepšímu střelci soutěže. V 77. minutě ale Schalke dokázalo vyrovnat zásluhou Kehrerovy přesné rány na přední tyč. Hodně emotivní závěrečné minuty už gól nepřinesly a prestižní duel skončil nerozhodně potřetí za sebou.

Bayern neměl větší potíže s Augsburgem, za který odehrál první poločas záložník Jan Morávek. Největší měrou se pod výsledek 6:0 podepsal Lewandowski, který si připsal hattrick a k tomu dvě asistence na góly Thomase Müllera a Thiaga Alcantary. Polský kanonýr se dotáhl s 24 přesnými zásahy na Aubameyanga v čele tabulky bundesligových střelců.

Fotbalisté Brém pokračovali na vítězné vlně, na půdě Freiburgu vyhráli 5:2 a znovu se vzdálili sestupovým příčkám. U pátého vítězství Werderu z posledních šesti zápasů byl i český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie, jenž odehrál celý zápas.

Hráči Hoffenheimu slaví gól Andreje Kramariče
Hráči Hoffenheimu slaví gól Andreje Kramariče

Hertha padla, Hoffenheim už je třetí

Na souboj českých reprezentantů v Berlíně nedošlo, neboť obránce Pavel Kadeřábek po zranění ještě chyběl v nominaci Hoffenheimu. Záložník Herthy Vladimír Darida odehrál celý zápas a v 32. minutě se radoval z první branky, kterou dal Peter Pekarík.

Slovenský obránce zaznamenal ve 151. utkání v bundeslize svůj premiérový gól. Dosud poslední ligovou branku vstřelil v říjnu 2008 ještě v dresu Žiliny.

Hosté však do poločasu vyrovnali zásluhou penalty Andreje Kramariče za hru rukou a v poslední čtvrthodině dokonali obrat. Po Niklasi Sühlem se ještě jednou trefil Kramarič, který si připsal desátý ligový gól v sezoně. Hertha prohrála podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř utkání. V sobotu může přijít o páté místo.

Gómezův hattrick stačil jen na remízu

Německý reprezentační útočník Mario Gómez vstřelil v 26. kole bundesligy hattrick v rozmezí sedmi minut a zařídil remízu Wolfsburgu 3:3 v Leverkusenu. Jednatřicetiletý fotbalista zaznamenal první hattrick od dubna 2013, kdy třemi góly přispěl k výhře Bayernu Mnichov v Německém poháru právě nad Wolfsburgem.

Na začátku zápasu byli aktivnější hosté, ve 40. minutě se ale po Aranguizově centru prosadil střelou z voleje Bellarabi a domácí Bayer vedl. V polovině druhé půle navíc navýšil náskok Volland a zdálo se, že "Vlci" přijdou o sérii tří zápasů bez prohry.

Závěr ale patřil Gómezovi, který v dresu Wolfsburgu v poslední době prokazuje formu. V rozmezí 80. a 87. minuty vstřelil tři branky, tu poslední z pokutového kopu.

Přesto domácí získali alespoň bod, když v předposlední minutě vyrovnal Havertz, který se v 17 letech, devíti měsících a 22 dnech stal nejmladším střelcem Leverkusenu v bundeslize. Bayer z posledních pěti zápasů získal pouhé dva body.

V druhém dnešním duelu předposlední Ingolstadt porazil 2:1 Mohuč. Na barážovou šestnáctou příčku však ztrácí sedm bodů, Mohuč je patnáctá pouze o skóre před Augsburgem.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Hertha Berlín - Hoffenheim 1:3
Branky:
32. Pekarík - 39. z pen. a 86. Kramarič, 76. Süle.

Bayern Mnichov - Augsburg 6:0
Branky: 17., 55. a 79. Lewandowski, 36. a 80. Müller, 62. Alcantara

Freiburg - Brémy 2:5
Branky: 64. Petersen, 77. Grifo - 45.+2, 47. a 86. Delaney, 21. Kruse, 71. Bartels

Hamburk - Kolín nad Rýnem 2:1
Branky: 13. Müller, 90.+2 Holtby - 25. Jojič

Lipsko - Darmstadt 4:0
Branky: 12. a 80. Keita, 67. Forsberg, 79. Orban

Schalke - Dortmund 1:1
Branky: 77. Kehrer - 53. Aubameyang

Ingolstadt - Mohuč 2:1 
Branky: 10. Brégerie, 73. Hadergjonaj - 71. vlastní Matip

Leverkusen - Wolfsburg 3:3 
Branky: 40. Bellarabi, 65. Volland, 89. Havertz - 80., 83. a 87. z pen. Gómez

Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach 0:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud