20. srpna 2017 • 15:13

Kauza Dembélé. Už nevím, jestli je Barcelona velký klub, říká šéf Borussie

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zapeklitou situaci má jasný lék. Ředitel Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke věří, že budoucnost stávkujícího záložníka Ousmane Dembélého se brzy vyřeší. Jak? „Buď Barcelona zaplatí částku, kterou chceme, nebo zůstane,“ tvrdí jasně. Právě španělský velkoklub má totiž o Francouze velký zájem a Dembélé se rozhodl si přestup vynutit. To se mu ale zatím nepodařilo a pod palbou kritiky se ocitla také Barcelona.



Ofenzivní záložník Ousmane Dembélé má za sebou parádní sezonu, přesto nebyl v prvním zápase Dortmundu v bundeslize ani na lavičce. Francouz je totiž zatím vyřazen z kádru. Za to, že si chtěl vydupat přestup do Barcelony tím, že bez omluvy nedorazil na trénink.

„Musíme mluvit o chování Barcelony. Ve čtvrtek jsme měli s Barcelonou schůzku, v pátek nepřišel Dembélé na trénink. Můžete hádat, co se stalo,“ naznačil vinu katalánského klubu ředitel německého klubu Watzke.

„Před dvěma týdny jsem vnímal Barcelonu jako velký a respektovaný klub. Teď už si tím nejsem jistý,“ opřel se pak zástupce vedení Dortmundu do španělského velkoklubu. Watzke navíc upozornil, že snadno Barcelona Dembélého nedostane.

„Jsou dvě možnosti. Buď Barcelona zaplatí částku, kterou žádáme, a k přestupu dojde. Nebudeme smlouvat. Pokud nezaplatí, Dembélé zůstane. Věřím, že tu bude znovu šťastný. V tuto chvíli vidím pravděpodobnost přestupu pod 50%,“ tvrdil.

Dembélého chování každopádně odsoudili nejen fanoušci, ale i jeho spoluhráči. „Je normální, že se od toho ostatní distancovali. Hráč se musí chovat ke klubu fér. Dembélé je skvělý kluk, ale tohle nemůže dělat,“ prohlásil Watzke.

Borussia Dortmund žádá podle zahraničních médií za svůj klenot víc než 100 milionů eur (2,6 miliardy korun). Německý klub dobře ví, že Barcelona má v tuto chvíli velké finanční prostředky a zároveň potřebuje nutně posílit a nahradit Brazilce Neymara.

SESTŘIH: Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:3. Jasná výhra hostů, po půl roce hrál Götze
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud