16. září 2014 • 09:30

Po sezoně k United? Ronaldo je v Realu naštvaný, tvrdí exprezident

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro hrdý klub neexistuje důležitější hráč. Cristiano Ronaldo platí za nezpochybnitelnou ikonu Realu Madrid, vypracoval se na nejlepšího fotbalistu světa. Přesto se může stát, že Španělsko opustí. Bývalý prezident "Bílého baletu" Ramon Calderón dokonce tvrdí, že portugalský střelec není v klubu spokojený a po sezoně se vrátí do Manchesteru United.



Ronaldo dál sází gól za gólem, v Realu ho milují. Vědí, jaký mají v nejdražším hráči světa poklad. Devětadvacetiletý šutér si dál drží skvostnou bilanci přes gól na zápas, v Realu podepsal megakontrakt až do června 2018.

Ronaldo ale v posledních týdnech prý není v Realu úplně spokojený. Údajně mu vadí styl přestupů, které klub provádí. "Myslím si, že je naštvaný na politiku současného prezidenta," prohlásil pro server Talksport bývalý prezident Realu Ramon Calderón.  

Muž, který už v roce 2008 pracoval na přestupu Ronalda (uskutečnil se o rok později), narážel na změny v hvězdném kádru. Několik fotbalistů, se kterými si CR7 na trávníku rozuměl, se totiž vedení klubu zbavilo.  

"Když přišel Cristiano do Realu, myslel si, že mu to pošlape s Arjenem Robbenem. Jenže toho klub prodal," poznamenal Calderón. "Před dvěma lety šel pryč Higuaín, to bylo podobné. Poté Mesut Özil, tohle léto Xabi Alonso a Angel di María," vyjmenoval světové hráče, co se v nabitém kádru neudrželi.

Cristiano Ronaldo byl s trofejí v ruce spokojenýFoto ČTK

Dokonce se prý už rýsuje scénář, jak Ronalda z Realu vykoupit. Odvážný plán má Manchester United, odkud v roce 2009 do Španělska za rekordních 80 milionů liber zamířil.

Anglický klub teď chce nabídnout portugalské star výrazně vyšší plat, Realu by samozřejmě vysázel další miliardy za přestup.

"Když jsem s ním v roce 2008 jednal o přestupu do Realu, říkal mi, jak moc je vděčný Manchesteru United. Prožil tam skvělé časy, líbilo se mu tam úplně všechno. Jde o skvělý klub," poznamenal Calderón.

Věty exprezidenta Realu ještě neznamenají, že přesun Ronalda je opravdu na pořadu dne. Přesto v lecčems dávají smysl a Calderónova předpověď se může vyplnit.

Navíc ani Ronaldo netají, že by se na Ostrovy rád vrátil. "Miluji Manchester. To každý ví, řekl jsem to už mockrát. Manchester je srdeční záležitost. Mám tam spoustu dobrých kamarádů, fanoušci jsou úžasní. Přál bych si, kdybych se mohl jednou vrátit," nedávno prohlásil nejlepší fotbalista planety.

Dojde k velkému přestupu už příští sezonu? 

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo s trofejí pro fotbalistu sezony v anketě UEFA
Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo s trofejí pro fotbalistu sezony v anketě UEFA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud