25. října 2014 • 10:00

Pauza... a teď jde Suárez na Real. Už nekousej, radil mu Piqué

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18:00 | Snad se sklidnil a bude sekat latinu. Útočníka Luis Suárez se vrací do fotbalového kolotoče. Od kousnutí do italského obránce Chielliniho v zápase mistrovství světa uplynuly čtyři měsíce, a to znamená konec jeho trestu. Velká premiéra je na světě. Barca totiž nastoupí v sobotu od 18 hodin proti Realu ve slavném El Clásicu.



 

Barcelonští fanoušci už se nemohou dočkat. Jejich dres poprvé v soutěžním zápase oblékne letní posila Suárez. Klubová kasa se příchodem uruguayského

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 10. • 18:00
Real Madrid
Real Madrid
3:1
ONLINE
25. října
18:00
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 35. Ronaldo, 50. Pepe, 61. Benzema

Hosté: 4. Neymar

Sestavy

Domácí: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Rodríguez, Modrić (89. Arbeloa), Kroos, Isco (84. Illarramendi) – Benzema (87. Khedira), Ronaldo.

Hosté: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Xavi (60. Rakitić), Busquets, Iniesta (72. Roberto) – Suárez (69. Pedro), Messi, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Navas, Varane, Arbeloa, Nacho, Khedira, Illarramendi, Hernández

Hosté: ter Stegen, Bartra, Alba, Rakitić, Roberto, Pedro, Munir

Karty

Domácí: Carvajal, Ronaldo

Hosté: Messi, Neymar, Piqué, Iniesta

Rozhodčí

Gil – Nevado, Martínez

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

útočníka pořádně zaklepala. Přestup vyšel Barcelonu na 81 milionů eur a byl třetím největším v historii fotbalu. Teď je na posile z Liverpoolu, aby začala tuhle astronomickou sumu splácet výkony na hřišti.

Trenér Luis Enrique, pro kterého to bude první El Clasico v roli trenéra, na tiskové konferenci prozradil, že nová posila do zápasu zasáhne. "Suárez určitě nastoupí, jen nevím, na jak dlouhou dobu,“ nechtěl Enrique prozradit nic ze své taktiky. Představa útočného trojlístku Messi, Neymar, Suárez nahání hrůzu.

"Poslední týden jsme měli několik tréninků a já proti němu bránil. Už nekousej, vtipkoval jsem. A on se smál," prozradil obránce Gerard Piqué.

„Opravdu se těším na Luise, přidá hodně síly do týmu. Je to impozantní hráč, který střílí hodně gólů“ vzkázal Lionel Messi na adresu Suáreze.

Argentinský fenomén už nemůže dospat. „Budeme se snažit vyhrát jako vždy. Je to klasika.“ Na překonání rekordu útočníka Athletika Bilbao Zarry ze čtyřicátých a padesátých let v počtu gólů v nejvyšší španělské soutěži mu chybí dva zásahy. „Rekord není důležitý. Cennější je zahrát dobře a získat body,“ řekl skromně Messi pro TV3.

Dobrá nálada před Realem. Gérard Piqué a Lionel Messi vtipkují s Luisem Suárezem na tréninku Barcelony.
Dobrá nálada před Realem. Gérard Piqué a Lionel Messi vtipkují s Luisem Suárezem na tréninku Barcelony.

Se čtrnácti góly kraluje historické tabulce střelců El Clasika. První místo s Messim okupuje ještě slavný Alfredo Di Stéfano, který oblékal dres Realu, ale v létě tohoto roku ve věku 88 let zemřel.

Barca má formu jako hrom. Před rivalem z Realu drží v Primera Division náskok čtyř bodů. Za osm ligových střetnutí dokonce neinkasovala jedinou branku! Ale zápasy s Realem jsou vždy specifické.

Pozor si musí Barca dávat především na Cristiano Ronalda, který předvádí na začátku sezony impozantní výkony a ničí jednoho soupeře za druhým. V sedmi ligových zápasech vstřelil magických 15 branek, což je přesně polovina gólů Bílého baletu v této sezoně.

Na legendární Santiago Bernabeu vyběhnou v sobotním podvečeru dva nejslavnější španělské kluby historie. Domácí Real v bílých dresech se postaví rivalům z Barcelony, kteří vyznávají modročervené barvy.  

Je to svátek fotbalu. Nejprestižnější a nejsledovanější derby na světě. Souboj Realu s Barcelonou, dvou nesmiřitelných klubů, rozdělí Španělsko na dvě polovičky. V momentě kdy rozhodčí Gil Manzano poprvé pískne do píšťalky, se zastaví čas. Celá země bude žít devadesát minut jenom fotbalem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud