8. ledna 2015 • 13:01

Zázračný talent z Norska do Realu? Už se díval na Ronalda z tribuny

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohromný talent Martina Odegaarda zaregistrovaly snad všechny fotbalové velkokluby na světě. O zázračný talenta norského mladíka s vizáží dítěte se strhla pořádná mela, šikovný hoch objížděl významný evropská města a přemýšlel, kde zakotví. Teď to vypadá, že přestřelka je u konce. Vítězem se stal Real Madrid.



Velký příslib nejen norského ale i celosvětového fotbalu dorazil v úterý večer soukromým letadlem do Madridu a sledoval i středeční prohru Realu v osmifinále Španělského poháru s Atlétikem Madrid 0:2, do kterého zásahl jako střídající hráč i Cristiano Ronaldo . Mladíka doprovázel otec Hans Erik a hráčův agent Tore Pedersen. Informace přinesl španělský deník Mundo Deportivo.

V Realu už pro Odegaarda údajně připravují dres s číslem 16, který symbolizuje věk norského teenagera. Naposledy navštívil španělskou metropoli začátkem listopadu, kdy hrála Ronaldova parta proti Liverpoolu. Z návštěvy byl údajně nadšený, pozdravil se s trenérem Ancelottim i se samotnými hráči.

Touha klubů získat Odegaarda byla neuvěřitelná. Zájem projevili mimo jiné Bayern, Ajax, Liverpool, United, City i konkurenční Barcelona. Mladík se však rozhodl pro královský klub. Otázkou ovšem zůstává, jestli se do Realu přesune už teď v lednu, nebo v létě. V tom případě by ještě jarní část sezony odehrál v norském Stromsgodsetu.

I když vypadá čerstvě šestnáctiletý fotbalista jako dítě, mezi dospělými překonává jeden rekord za druhým. Odegaard se stal nejmladším hráčem i střelcem v historii nejvyšší norské soutěže a také nejmladším reprezentantem národního týmu. V den zápasu proti Spojeným arabským emirátům mu bylo 15 let a 253 dní. Pokud se smlouva dotáhne do zdárného konce, stane se Odegaard prvním norským fotbalistou v dresu Realu Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud