13. prosince 2014 • 04:57

Supertalent z Norska. Trénuje s velkokluby, má až 30 nabídek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkony Martina Ödegaarda v roce 2014 vyvolaly zájem po celé Evropě. Norský fotbalový zázrak, který v prosinci oslaví teprve šestnácté narozeniny, momentálně objíždí tréninková centra nejslavnějších klubů. Záložník Strömsgodsetu se stal nejmladším hráčem, který zasáhl do evropské kvalifikace a rozhoduje se, s kým spojí svou fotbalovou budoucnost.



Kluby na něj stojí frontu. Španělský deník AS uvádí, že v Evropě existuje okolo třiceti klubů, které by rády největší talent norské kopané získaly. Martin Ödegaard tak navštěvuje jednu slavnou adresu za druhou a spolu s rodiči a agenty zjištuje, co bude pro jeho další vývoj nejlepší.

Ödegaard strávil dva dny v Mnichově, kde trénoval s hráči Bayernu pod taktovkou přísného Pepa Guardioly. Vyzkoušel si i metody Brendana Rodgerse v Liverpoolu, v lednu plánuje návštěvu centra Ajaxu.

Bayern, Real, Liverpool, Barcelona, Dortmund a mnozí další mu nabízejí lukrativní kontrakty, chtějí, aby svůj talent rozbalil právě v jejich dresu. Málokterý hráč v jeho věku má takové výsadní postavení, aby si vybíral mezi takovými prestižními adresami. Stylem bývá přirovnávám k Lionelu Messim, velkému fotbalovému vzoru.

Mimořádný talent z Norska na podzim také zasáhl do evropské kvalifikace, v 15 letech a 300 dnech se stal nejmladším hráčem v historii a překonal evropský rekord Islanďana Sigurdura Jónssona z roku 1983.

Jeho tatínek se ale stále nerozhodl, zda už nastal čas pro to, aby opustil norský Strömsgodset, kde pravidelně nastupuje v nejvyšší dospělé soutěži. Během této sezony odehrál 23 utkání, což je velice slušná porce.

Martin Ödegaard, velký talent z Norska, na tréninku Liverpoolu
Martin Ödegaard, velký talent z Norska, na tréninku Liverpoolu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud