Jakub Dvořák
23. listopadu 2015 • 14:40

Válka v Realu! Ronaldo dal ultimátum: Buď já, nebo Benítez

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Realu Madrid přituhuje. Napjaté vztahy hvězdných hráčů s trenérem Rafaelem Benítezem mají po prohraném El Clásiku s Barcelonou (0:4) k ideálu sakra daleko. Historicky nejlepší střelec klubu Cristiano Ronaldo navíc měl po utkání vzkázat prezidentovi Florentinu Perézovi, že buď se bude klidit z Madridu on, nebo právě kritizovaný Benítez. Klub v pondělí oznámil, že večer se k celé situaci vyjádří po jednání představenstva.



Už když v létě Rafael Benítez nahradil Carla Ancelottiho, neměl to s nabitým kádrem španělského velkoklubu vůbec jednoduché. Několikrát se na internetu objevily záběry, jak se na tréninku snaží vysvětlovat taktické pokyny Ronaldovi a spol. Reakce? Portugalská hvězda házela kyselé obličeje na všechny strany.

Důvod byl prostý. Benítez žádal po hráčích, aby víc bránili. Svázal je taktickými úkoly. Jeho plán mu vycházel. Real měl do nejsledovanějšího fotbalového duelu na světě nejlepší obranu v lize. To se však Ronaldovi, hráči, který je v Madridu poslední léta nedotknutelný, vůbec nelíbilo. Byl zvyklý útočit, střílet góly a bránění přenechával ostatním.

Fatální propadák přišel právě v sobotním duelu proti Barceloně. Selhala jak Benítezova taktika, tak i hvězdní hráči v bílých dresech na hřišti. To byla zřejmě poslední kapka pro 30letého Portugalce. Ronaldo nemohl tak potupnou porážku po zápase vydýchat. „Buď půjdu já, nebo on,“ měl podle španělských zdrojů vzkázat prezidentovi Perézovi.

Zklamaní Gareth Bale (vlevo) a Cristiano Ronaldo po čtvrtém gólu Barcelony
Zklamaní Gareth Bale (vlevo) a Cristiano Ronaldo po čtvrtém gólu Barcelony

Ve Španělsku začala média ihned spekulovat o tom, zda se blíží Benítezův konec. Vedení Realu údajně došla s 55letým trenérem trpělivost. Po třech měsících ztratil důvěru kabiny a navíc dovolil, aby klub dostal výchovnou lekci od největšího rivala, což se v královském klubu neodpouští.

Nespokojení jsou především fanoušci. Ti Peréze vypískali a během utkání mávali Benítezovi bílými kapesníky, čímž dávali bývalému trenérovi Valencie, Liverpoolu, Chelsea či Neapole symbolické sbohem.

Pro Peréze je to však složitá situace. Z volných trenérů nemá moc na výběr a situace Realu není zrovna růžová. Barcelona má v boji o titul náskok šesti bodů a vzájemné utkání k dobru. Ronaldo je navíc čím dál tím častěji spojován s odchodem z klubu. Lanaří ho francouzské PSG a anglický Manchester United.

Vážným kandidátem na horké křeslo po Benítezovi má být kouč rezervního týmu Zinedine Zidane. Pokud by k tomuto razantnímu kroku opravdu došlo, stal by se bývalý francouzský záložník už 16. trenérem „bílého baletu“ za posledních 15 let a rozhodně by ho nečekalo nic snadného. Zda se tak stane, se uvidí na pondělní mimořádné tiskové konferenci po zasedání představenstva, které nechal klub svolat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud