4. prosince 2015 • 16:27

Katastrofa pro Real! Slavný klub byl za trest vyloučen z poháru

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid tvrdě pyká za neoprávněný start svého hráče v zápase Španělského poháru na půdě Cádizu! Slavný fotbalový velkoklub totiž nasadil záložníka Denise Čeryševa, který měl přitom ještě zákaz startu v jednom utkání z minulé sezony. Španělský svaz se rozhodl za trest Real z celého ročníku vyloučit. Klub chystá odvolání.



Real Madrid sice na půdě třetiligového Cádizu v rámci domácího poháru Copa del Rey vyhrál 3:1, přesto se dopustil velkého přešlapu. Do základní sestavy totiž nasadil záložníka Denise Čeryševa.

Ruský reprezentant ovšem dostal v minulé sezoně v dresu Villarrealu ve Španělském poháru tři žluté karty, a protože se trest přenáší i do další sezony, nesměl v Cádizu nastoupit.

Real se nicméně hájil tím, že o trestu nevěděl. „Podle článku 41 je pravidlo o vyřazení neplatné, pokud o tom hráč nebyl obeznámem. Villarreal ani španělská federace Čeryševovi nic neřekly,“ řekl na mimořádné tiskové konferenci prezident Florentino Pérez.

„Nebojte se, pravidlo by nemělo platit. V případě trestu budeme bránit náš klub všemi dostupnými prostředky,“ dodal šéf Realu. To také splnil, madridský klub se ihned po rozsudku federace proti vyloučení z poháru odvolal k arbitrážnímu soudu.

Pro trenéra Realu Madrid Rafaela Beníteze to není první podobná zkušenost - ze Španělského poháru je diskvalifikován už podruhé. V sezoně 2001/02 byl s Valencií vyřazen proto, že do utkání nasadil o jednoho hráče ze zemí mimo Evropskou unii více, než povolovala pravidla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud