25. října 2016 • 14:57

Enrique nedostane cenu!? Hvězdy Barcelony odmítly přijít na vyhlášení

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně dovedl Barcelonu k titulu v lize, ovládl s ní Španělský pohár a následně i Superpohár. Trenér Luis Enrique na domácí scéně vyhrál vše, co šlo. Přesto chyběl v nominacích na cenu pro nejlepšího trenéra La Ligy. Jako protest se Messi a spol. rozhodli, že budou slavnostní předávání cen ve Valencii ignorovat. Slavnostní večer tak patřil především hráčům madridských velkoklubů Realu a Atlétika.



Nebývá zvykem, aby trenér, který vyhraje všechny tři domácí trofeje, nakonec chyběl mezi kandidáty na nejlepšího trenéra v lize. Luisi Enriquemu se to přihodilo.

Zástupci španělské ligy místo něho vybrali trojici Diego Simeone (Atlético Madrid), Eduardo Berizzo (Celta Vigo) a Marcelinho Garcia Toral (bývalý kouč Villarrealu). Cenu nakonec obdržel Simeone, který dovedl Atlétiko do finále Ligy mistrů, ale v lize skončil až třetí za Realem.

To se barcelonským hráčům vůbec nelíbilo. Jako symbol protestu a podpory svého trenéra se rozhodli, že na slavnostní večer, kde byli nakonec vyznamenáni i někteří z nich, raději nepřijdou.

Barcelonský deník Sport se dokonce obul do vedení ligy, že laureáty navrhuje podle "politických a nikoliv sportovních motivů." Kromě ignorování Enriqueho kritizovali také cenu pro nejlepšího hráče sezony pro Antoine Griezmanna, který dostal přednost před vítězem Zlatého míče Lionelem Messim.

Na něho zbylo ocenění za nejlepšího útočníka ligy, to však nakonec převzal jeden z klubových funkcionářů. Stejně jako v případě Luise Suáreze, jenž se stal nejlepším cizincem.

Zbylé ankety ovládli hráči Atlétika a Realu. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Slovinec Jan Oblak, obráncem Diego Godín. Nejlepším záložníkem se stal chorvatský špílmachr Realu Luka Modrič a talentem roku zase Marco Asensio, který minulou sezonu hostoval z Realu v Espanyolu Barcelona.

Výsledky cen španělské ligy
Hráč roku Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Nejlepší trenér Diego Simeone (Atlético Madrid)
Nejlepší útočník Lionel Messi (Barcelona)
Nejlepší záložník Luka Modrič (Real Madrid)
Nejlepší obránce Diego Godín (Atlético Madrid)
Nejlepší brankář Jan Oblak (Atlético Madrid)
Nejlepší cizinec Luis Suárez (Barcelona)
Nejlepší nováček Marco Asensio (Espanyol Barcelona)

Na vyhlášení dorazil i Kevin-Prince Boateng z Las Palmas s přítelkyní
Na vyhlášení dorazil i Kevin-Prince Boateng z Las Palmas s přítelkyní

Jak si vedly hvězdy v 9. kole La Ligy? Messi zachránil Barcelonu, Ronaldo se trápil
Video se připravuje ...

Top 5 gólů 9. kola La Ligy: Vysoká hra i neuvěřitelná akce Las Palmasu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud