16. června 2017 • 11:30

Šok ve Španělsku! Ronaldo chce údajně opustit Real, vytočily ho daně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda obvinění z daňových úniků údajně roztrpčilo natolik, že chce letos v létě odejít ze Španělska a tedy i Realu Madrid. Ve svém dnešním vydání to napsal portugalský sportovní deník A Bola.



Podle listu je Ronaldovo rozhodnutí nezvratné. Kapitán portugalské reprezentace o tom prý už informoval prezidenta Realu Florentina Péreze a další funkcionáře. Pérez však údajně hodlá udělat vše pro to, aby jednoho z nejlepších fotbalistů světa udržel v klubu minimálně do konce jeho smlouvy v roce 2021.

Madridské státní zastupitelství tento týden obvinilo dvaatřicetiletého Ronalda z daňových úniků ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Loňský mistr Evropy se podle obvinění vědomě vyhýbal placení daní z osobnostních práv, k čemuž údajně využíval společnost na Panenských ostrovech založenou v roce 2010.

Ronaldo jakékoli podvody prostřednictvím své manažerské agentury důrazně popřel a za svou hvězdu se postavil i Real Madrid. Ve čtvrtek čtyřnásobný držitel Zlatého míče na instagramu zveřejnil svou fotografii s univerzálním gestem s ukazováčkem před rty a textem "Někdy je mlčení ta nejlepší odpověď".

Přesto se ve Španělsku začalo spekulovat o jeho senzačním odchodu z Realu. Zájem má údajně Manchester United a PSG, oba giganti jsou ochotné zaplatit šílené částky. To by mohla nabídnout i Čína, ale tam Ronaldo nechce.

Rodák z ostrova Madeira je podle magazínu Forbes nejlépe placeným sportovcem světa, jeho roční výdělek z fotbalu a reklamy se pohybuje kolem 65 milionů eur (1,7 miliardy korun). V Realu Madrid hraje Ronaldo od roku 2009 a získal s ním dva španělské tituly a tři triumfy v Lize mistrů. Aktuálně se s Portugalskem připravuje na Pohár FIFA v Rusku.

Snová Ronaldova sezona! Vydělával nejvíc, vyhrál titul i Ligu mistrů
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů od Ronalda v sezoně: Průniky i tvrdé hlavičky
Video se připravuje ...

Messi vs. Ronaldo = kličky, góly, penalty! Kdo zažil lepší sezonu?
Video se připravuje ...

Hvězdný Cristiano Ronaldo na tréninku portugalské reprezentace
Hvězdný Cristiano Ronaldo na tréninku portugalské reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud