15. července 2017 • 19:02

Slavia má smůlu! Lobotka odchází do Španělska, získala ho Celta Vigo

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Slavie se vysněné posily do zálohy nedočká. Slovenský záložník Stanislav Lobotka dal totiž přednost nabídce španělské Celty Vigo, která za něj údajně zaplatí dánskému Nordsjaellandu 5 milionů eur (135 milionů korun). Jeden z tahounů Slovenska na EURO do 21 let v Polsku se španělskému klubu upsal na pět let.



Dvaadvacetiletý Lobotka upoutal pozornost slávistických skautů na nedávném EURO do 21 let v Polsku a zájem potvrdil i sám hráč, když nazval Slavii „dobrou adresou.“ Jenže nabídka ze Španělska nakonec dostala přednost a server foootball-espana.net už překřtil hráče, kvůli jeho tělesné konstituci a hernímu stylu, na "mini Luku Modriče".

Třináctý celek uplynulého ročníku La Ligy údajně vysázel na stůl dánskému Nordsjaellandu celých pět milionů eur, což bylo zřejmě mimo finanční možnosti i současné Slavie.

První den Stanislava Lobotky v Celtě

Lobotka se tak v největším městě Galicie potká například s Iago Aspasem, který si vyzkoušel i angažmá v slavném Liverpoolu a ačkoliv v Británii neuspěl, tak zpátky doma ve Španělsku mu to pálí, když se v loňském ročníku stal s 20 góly čtvrtým nejlepším střelcem ligy. Za zády tak nechal například modlu Bilbaa Aritze Adurize nebo francouzského šikulu Antoina Griezmanna.

Jedinou nevýhodou odmítnutí Slavie může být z Lobotkova pohledu absence evropských pohárů. Celta totiž, kromě výše zmíněného nevalného umístění v lize, skončila v Copa del Rey v semifinále na štítu Deportiva Alaves a taktéž v semifinále Evropské ligy nestačila na slavný Manchester United.

Slovenský hráč, jenž byl v Nordsjaellandu zvolen dvakrát za sebou hráčem sezony, se v přístavním městě upsal na pět let. Po hostování v Ajaxu a působení v Dánsku bude Celta Vigo jeho třetím zahraničním angažmá.

Stanislav Lobotka se upsal Celtě Vigo

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud