8. ledna 2015 • 23:38

Yaya Touré je počtvrté za sebou nejlepším fotbalistou Afriky

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Manchesteru City Yaya Touré byl počtvrté za sebou zvolen nejlepším fotbalistou Afriky. Trenéři a kapitáni afrických reprezentací dali opoře Pobřeží slonoviny při hlasování přednost před gabonským útočníkem Dortmundu Pierrem-Emerickem Aubameyangem a nigerijským brankářem Lille Vincentem Enyeamou.



Jednatřicetiletý Touré, který v roce 2014 dovedl Manchester City k anglickému titulu a triumfu v Ligovém poháru, se tak stal nejúspěšnějším fotbalistou v historii ankety, vyhlašované od roku 1970. Čtyřikrát ji vyhrál jen Samuel Eto'o, tomu se to však nepodařilo v řadě.

"Celé ty roky mám ve své kariéře ohromné štěstí. Chci poděkovat všem fanouškům a chci říci: Díky, Afriko," prohlásil Touré při dnešním ceremoniálu.

Cenu pro nejlepší tým roku získal národní výběr Alžírska, který na mistrovství světa došel do osmifinále, kde potrápil pozdější šampiony z Německa.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud