18. prosince 2012 • 10:45

FOTO: Brazilci nafotili taktiku Chelsea. Čeho se obával Rafa?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepořádek, ale i taktické plány zanechala londýnská Chelsea v kabině po nedělním finále MS klubů s Corinthians (0:1). Dokumenty s poznatky kouče Rafaela Beníteze nafotil a zveřejnil brazilský server Globoesporte.com, který zavítal po zápase do její šatny na mezinárodním stadionu v Jokohamě.



Mezi tímto smetím našli Brazilci taktické plány Chelsea.Foto Globoesporte.com
V kabině Chelsea objevili brazilští novináři různé sendviče, energetické nápoje i kusy sportovního vybavení. To je ale logicky nezaujalo  tolik jako důležité poznámky Rafy Beníteze.

Co ukázaly? Nejvíc se manažer „blues“ obával rohových kopů a protiútoků, které jsou v podání Corinthians velmi nebezpečné. A tak svým svěřencům na taktických plánech ukázal, jak obě situace bránit co nejefektivněji.

Každý hráč přesně věděl, koho má natěsno hlídat nebo v jakém prostoru se pohybovat.

Benítezův taktický plán pro bránění rohů.Foto Globoesporte.com

Taktická tabule, kterou těsně před zápase a o poločase využil Rafael Benítez.Foto Globoesporte.com
Dá se říct, že tyto plány fungovaly, protože ani z jedné situace Chelsea neinkasovala.

Fotbalisté Corinthians skórovali po akci, kterou rozjeli od vlastní poloviny a kterou díky odraženému balonu od nohy Garyho Cahilla zakončil hlavou Pablo Guerrero.

Mimochodem, jeho jméno Benítez na taktických plánech zkrátil na „Guerro“, stejně jako Franka Lamparda na „Lamps“. A kromě Davida Luize, jehož psal pouze křestním jménem, byli ostatní hráči uvedeni příjmením.

Obavy fotbalistů Chelsea z protiútoků Corinthians mírnily taktické pokyny kouče Rafaela Beníteze. Takto trenér londýnského klubu nakreslil hráčům, jak bránit brejky jihoamerického soupeře.Foto Globoesporte.com

Není to poprvé, co poznámky Chelsea unikly na veřejnost. V minulé sezoně byly zveřejněny také taktické plány Andrého Villase-Boase.

Paradoxně po zápase v Neapoli, po kterém skončil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud