24. prosince 2012 • 17:20

Frajer Lampard se stal legendou. V pětistém zápase překonal rekord

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tyhle Vánoce Frank Lampard nikdy nezapomene. Jeden z nejzkušenějších fotbalistů Chelsea se totiž v neděli zapsal do historie týmu ze Stamford Bridge. K výhře nad Aston Villou 8:0 pomohl jednou trefou a stal se tak nejlepším střelcem Chelsea v historii. Na kontě má nyní 130 gólů. „Na tohle jsem vážně hrdý,“ culil se před novináři čtyřiatřicetiletý hráč.



Z klubových tabulek vymazal dosavadního nejlepšího střelce Bobbyho Tamblinga, jenž se pyšnil 129 přesnými zásahy.

„Je to absolutní legenda Chelsea, skvělý chlap. Pro mě to znamená velký den, když se mi povedlo překonat tak velkého hráče,“ vykládal Lampard, jenž nastoupil k pětistému zápasu v Premier League a jubileum tak oslavil parádně.

Branku vstřelil v 58. minutě zápasu, když zvyšoval náskok Chelsea na 4:0. O tři minuty později jej manažer Rafael Benítez stáhl ze hry. Hlediště v tu chvíli nadšeně aplaudovalo a dojatý Lampard divákům při odchodu ze hřiště zatleskal.

Sestřih utkání Chelsea - Aston Villa 8:0
Video se připravuje ...

„Jsem šťastný. Jak jinak se můžu cítit, když odehrajete tolik zápasů za tak skvělý klub. Potkal jsem se v něm s mnoha výbornými manažery a měl spoustu fantastických spoluhráčů. Moje góly jsou i jejich zásluha, měl jsem je kolem sebe, pomáhali mi,“ hlásil dojatý Lampard.

Aston Villa nakonec prohrála 0:8 a také přepisovala historické zápisy. Za 138 let fungování klubu nikdy neprohrála takovým rozdílem. Na rozdíl od Lamparda na tenhle rekord však tým z Birminghamu pyšný nebude.

Dobrá práce, Franku! Kouč Chelsea Rafa Benítez gratuluje Franku Lampardovi po vítězství Chelsea 8:0 nad Aston Villou
Dobrá práce, Franku! Kouč Chelsea Rafa Benítez gratuluje Franku Lampardovi po vítězství Chelsea 8:0 nad Aston Villou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud