24. prosince 2012 • 05:00

Brankář Čech si o Vánocích užije fotbalu, pochutná si i na českém kaprovi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vánoce Petra Čecha budou i letos ve znamení fotbalu. Do konce roku čekají Chelsea už jen dva zápasy. Večer před Štědrým dnem si užil kanonádu proti Aston Ville (8:0), pak už se mohl těšit na to, jak si svátky užije s rodinou. Gólman české reprezentace na svých internetových stránkách přiznal, že letos budou s manželkou Martinou a dětmi Adélkou a Damiánem na Štědrý den poprvé sami.



„Za dobu, co jsem v Chelsea, jsem si na fotbal o Vánocích zvykl. Většinou hrajeme těsně před Štědrým dnem i po něm. Po Aston Ville nás čeká 26. zápas v Norwichi, tam budeme cestovat už 25. prosince. A pak hrajeme 30. na Evertonu a 2. ledna doma s QPR,“ popsal nabitý fotbalový program Petr Čech.

Kromě zápasů Premier League a evropských pohárů musel v prosinci stihnout i start na MS klubů v Japonsku. Právě kvůli tomu neměl šanci věnovat víc času vánočním přípravám.

„Osmdesát procent věcí kolem Vánoc musela zvládnout manželka. Já pomáhám se vším možným, když můžu. Letos jsem zvládl zdobit cukroví a dělali jsme perníčky, s dětmi budu strojit stromek,“ pochlubil se gólman Chelsea.

Na Štědrý den se jednička českého národního týmu těší. „Letos budeme poprvé s dětmi sami. Naši budou na Štědrý den doma se sestrami, 26. prosince přijedou rodiče Martiny. Já půjdu 24. ráno na trénink a doma si dáme pozdější oběd. Bude čočka, to je tradice. Večer bude pravý český smažený kapr a bramborový salát. Konečně jsme ho v Anglii sehnali,“ smál se Čech.

Za to, že si pochutná na tradičním českém vánočním menu, děkuje své manželce. „Martina objevila člověka, který tady nově otevřel český obchod. Mají tu úplně všechno, co se nikdy sehnat nedalo. Včetně kapra na Vánoce,“ neskrýval spokojenost Čech.

Ten vzhledem k nabitému programu dokupoval ještě některé dárky pro manželku na poslední chvíli. „Pro děti jsme to zvládli dřív. V pátek jsme byli jako již tradičně rozdávat se spoluhráči dárky dětem v jedné z nemocnic, pak jsem ale ještě vyrazil do města a něco manželce dokoupil.“

Brankářská jednička české reprezentace Petr Čech ve společnosti své manželky Martiny
Brankářská jednička české reprezentace Petr Čech ve společnosti své manželky Martiny

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud