25. prosince 2012 • 18:25

Útočník Owen chce dát „svému“ Liverpoolu konečně první gól

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Anfield Road prožil nejkrásnější okamžiky kariéry, teď chce ale fotbalový Liverpool vidět na lopatkách. Fanoušci Reds útočníka Michaela Owena před lety zbožňovali, nyní se zraněními zdecimovaný střelec postaví Liverpoolu jako soupeř, v dresu Stoke. A osnuje velký plán. „Rád bych dal Liverpoolu konečně gól. Ještě nikdy se mi to nepovedlo,“ prohlásil Owen.



Bývalý anglický reprezentant prožíval v liverpoolském dresu šťastné chvilky, prošel mládežnickými výběry klubu a právě v barvách Reds si vystřílel možnost zahrát si za hrdý Albion.

Od roku 2004, kdy Anfield opustil, si ale moc fotbalové radosti neužil. A když se někdy postavil Liverpoolu jako soupeř, tak si mohl o dobrém výsledku nechat jen zdát.

Třiatřicetiletý střelec doufá, že ve středu, až Stoke přivítá doma slavného soupeře, bude všechno jinak. Owen, který během kariéry hrál i za Real Madrid, Newcastle i Manchester United, se dal dohromady po zranění kolenní šlachy a rád by se blýskl gólem.

„Je to pro mě pořád zvláštní hrát proti Liverpoolu, kde jsem dlouhá léta hrál. Bylo to pro mě jedno z nejlepších období života, vzpomínky mám jen ty nejlepší. Jakmile jsem ale stál na hřišti proti Liverpoolu, všechno bylo jinak. Nikdy jsem nedal gól a zápas si neužil,“ přiznal Owen.

Stoke je momentálně v tabulce na deváté příčce, Liverpool je jen o místo lepší. Útočník cítí šanci, že by se mohl dočkat úspěchu.

„Nevidím žádný důvod, proč by to nemělo vyjít,“ svěřil se Owen. „Měli jsme těžký start do sezony, ale už jsme se rozjeli,“ dodal útočník. Stoke má za sebou nyní šňůru osmi zápasů bez prohry, naposledy tým nebodoval 3. listopadu, kdy jej přemohl Norwich.

„Kdyby se mi povedlo dát gól, a ještě jsme uspěli, byla by to fantazie,“ doplnil přání Michael Owen.

Útočník Michael Owen před lety zářil v dresu Liverpoolu, teď by ho v barvách Stoke City dostal na lopatky
Útočník Michael Owen před lety zářil v dresu Liverpoolu, teď by ho v barvách Stoke City dostal na lopatky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud