19. prosince 2012 • 04:00

Mourinho ztrácí nervy. Vulgárně nadával novináři a kritizoval Messiho

Autor: sh, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Real Madrid si vánoční pohodu, natož rozbalování dárků pod stromečkem, příliš užívat nemůže. V lize ztrácí na vedoucí Barcelonu propastných třináct bodů, trenér Mourinho označil boj o titul za ztracený. Opěvovaný kouč navíc ztrácí nervy. Pohádal se s novinářem, k tomu obvinil Messiho ze "zázračného" uzdravení.



"Titul už je nemožný," hlesl zdrceně José Mourinho po remíze Realu 2:2 s Espanyolem Barcelona. "Nikdy jsem tolik bodů na lídra neztrácel, nikdy jsem v takové situaci nebyl," připomenul své předchozí štace v Portu, Chelsea a Interu Milán.

Teď musí čelit i výsměchu barcelonských fanoušků. "Milujeme tě, Mourinho, zůstaň,“ zpívali sborem při výhře svého týmu nad Atlétikem Madrid 4:1.

Mourinho čím dál víc ztrácí nervy. Prostořekostí, ironií a zesměšňováním je proslulý už delší dobu, ale vulgární urážky do jeho slovníku zatím nepatřily. Na tiskové konferenci po remíze s Espanyolem se však neudržel.

"Já a moji hráči jsme mistři svého oboru, vy jste novinářské lejno (použil jadrnější výraz)," vmetl do tváře Antonu Meanovi z radiové stanice Marca.

Lionel Messi se svíjel na trávníku v obrovských bolestech. Lionel Messi se svíjel na trávníku v obrovských bolestech.Foto Reuters

Frustrace z něj přímo čišela. "Jste antimadrista, antimourinhista, vaše otázky nosí jen zlo, jsou negativní," vyčetl mu všechno. Nejvíce pak to, že slídí v kabině, kde shání jen drby, jak je Mourinho hodně špatný člověk i trenér.

A špicluje i po klubech, které před tím vedl. Jedním ze zdrojů je prý i Petr Čech, brankář Chelsea.

"Své zdroje nemíním odhalit. Jen řeknu, že k Petru Čechovi chovám velkou úctu, než abych ho spojoval s něčím podlým," prohlásil oficiálně Meana.

Mourinho si neodpustil ironický komentář ještě před zápasem s Espanyolem. "Některé hráče odnášejí na nosítkách a za dva dny jsou zpátky v plné formě," narážel na Messiho rychlé zotavení po zranění kolene v utkání Ligy mistrů proti Benfice Lisabon.

Messi ani trenér Barcelony Vilanova na Mourinhův atak nereagovali. Na televizním kanálu Barca.tv se ale spoluhráče zastal stoper Gerard Piqué.  "Je vidět, že Mourinho nikdy nehrál fotbal a takovým věcem nerozumí," odvětil bek Barcelony.    

O Anglii se bavit nebudu, vzkázal Moutinho novinářům před zápasem Realu s Ajaxem
O Anglii se bavit nebudu, vzkázal Moutinho novinářům před zápasem Realu s Ajaxem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud