30. prosince 2011 • 04:58

Sparta loví posily: Vaclík je jistý, přijít by měl i olomoucký Přikryl

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Letnou míří dva Tomášové. Zatímco příchod žižkovského brankáře Tomáše Vaclíka je už téměř hotovou věcí, jednání o přestupu olomouckého útočníka Tomáše Přikryla teprve začnou. Sigma mu však na cestě do Sparty žádné překážky klást nebude.



Zatím jedinou posilou vedoucího týmu ligy je defenzivní záložník Mario Holek z ukrajinského Dněpropetrovsku. Brzy však přibudou další. Jen formality už zbývají k završení transferu dlouholetého juniorského reprezentanta Vaclíka, který by měl ve sparťanském kádru nahradit veterána Jaromíra Blažka.

„Je to na spadnutí,“ přitakává Bronislav Šerák z agentury Nehoda Sport, která dvaadvacetiletého gólmana zastupuje. „Hráč je se Spartou na všem dohodnut, domluvily se už i kluby. V pondělí by se měly podepisovat smlouvy, aby se už v úterý mohl Tomáš zapojit do přípravy Sparty.“

Nový generální sportovní manažer Sparty Jaroslav Hřebík prohlásil, že nejprve bude chtít důkladně poznat všechny členy současné soupisky, proto si zatím letenský klub nepočíná na trhu s hráči tak aktivně jako třeba Plzeň.

Tomáše Vaclíka chce v lednu koupit pražská Sparta.Foto Michal Beránek SPORT


Zájem o Přikryla, o kterém informoval server aktuálně.cz, je však logický, šikovný mladík byl přece jednou z hlavních hvězd reprezentační devatenáctky, která na letním mistrovství Evropy získala pod Hřebíkovým vedením stříbro. A zdá se, že ani v jeho případě Sparta není bez šancí.

„O Přikryla už projevila zájem dříve, proběhnou o tom jednání. Odchod tohoto hráče určitě nevylučujeme,“ říká majitel hanáckého klubu Josef Lébr. Důvodem jeho nečekaně vstřícného postoje je paradoxně boj o záchranu, který na jaře Sigmu čeká.

„To bude válka, v níž má zkušenost navrch nad fotbalovostí. Teď zkrátka musíme odhlédnout od perspektivy,“ naznačuje Lébr, že by si devatenáctiletý talent v Olomouci beztak příliš nezahrál.

Tomáše Vaclíka chce v lednu koupit pražská Sparta.
Tomáše Vaclíka chce v lednu koupit pražská Sparta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud