15. února 2012 • 11:09

Čeští fotbalisté si v žebříčku FIFA polepšili na 29. místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace si v novém vydání žebříčku FIFA polepšila o dvě příčky na 29. pozici. Výběru trenéra Michala Bílka pomohl propad Japonska o jedenáct pozic a Koreje o čtyři. Jde o nejlepší umístění českého týmu od dubna 2010, kdy mu také patřila 29. příčka.



V čele žebříčku jsou stále mistři světa a Evropy Španělé, na druhé místo se však posunulo Německo, které na třetí pozici odsunulo Nizozemsko.

V nejlepší desítce k dalším výraznějším změnám nedošlo, vypadla z ní pouze Argentina a místo ní se na desátou pozici dostalo Dánsko.

Nejbližší soupeř českého mužstva Irsko, s nímž se Bílkovi svěřenci utkají v přípravě v Dublinu ve středu 29. února, uzavírá po posunu o tři místa elitní dvacítku.

Po triumfu na mistrovství Afriky si výrazně polepšila Zambie, která poskočila o 28 míst na 43. příčku. Nejlepším africkým celkem je poražený finalista Pobřeží slonoviny na 15. pozici, naopak vítěz předchozích tří ročníků šampionátu Egypt, který se na turnaj nekvalifikoval, se propadl o 25 pozic na 61. příčku.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud