Stanislav Hrabě
21. ledna 2015 • 10:19

Slávistický talent Hurka: Chce se prosadit v Kolíně a vrátit do Edenu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Martin Hurka byl považovaný za velký slávistický talent, bývalý trenér A mužstva František Straka přirovnával jeho levou nohu k Messiho famózní končetině. Prvoligový červenobílý dres oblékl ještě jako neplnoletý v dubnu 2010, ale zůstalo jen u 26 zápasů a tří gólů. Celý loňský rok se potuloval po hostování, zimní přípravu začal v posledním týmu Fotbalové národní ligy FK Kolín.



Když si Slavia na začátku přípravy stahovala své odchovance z hostování, na něj trenér Miroslav Beránek neukázal. „Žádný náznak ani nebyl, mluvil jsem se svým manažerem (Pavel Paska) a ten mi jasně řekl, že Slavie o mě zájem zatím nemá,“ přiznává poněkud posmutněle. „Je mi to samozřejmě líto, ale takový je fotbal. Musím zamakat, abych se dostal zpátky,“ zná cestu, jak se vrátit do milovaného Edenu.

Jednou z příčin poklesu formy byly určitě i zdravotní potíže. „Zatím to jde, už toho bylo opravdu, snad se mi už budou vyhýbat,“ věří. „Snažím se prosadit v Kolíně a dostat se do pohody,“ dodává.

Působení v Kolíně nepovažuje za ztrátu času. „Potřebuju hlavně hrát a hrát,“ stanuje si základní předpoklad pro nabrání formy. Poslední místo v tabulce je však hodně deprimující. „Je to na bednu,“ přiznává Hurka. „Půjdeme od zápasu k zápasu, chceme podávat co nejlepší výkony a zkusíme vyhrávat,“ nachází cestu, jak se vzchopit.

Za výhodou považuje, že se na hřišti potká s kolegy, s nimiž se už v kádru potkal ve slávistickém kádru. „Tomáš Frejlach je záložník, s nímž se to dá dát, totéž s Pavlem Vyhnalem,“ připomíná slávistického útočníka. „Doufám, že tu zůstanou a zkusíme se zachránit,“ nezahazuje kvér do obilí. „Příprava nám ukazuje, že to půjde, výkony jsou už lepší,“ říká přes tři porážky v zimní Tipsport lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud