15. listopadu 2015 • 15:38

Unikátní chvíle na Old Trafford. Beckhama vystřídal syn Brooklyn

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně v červených dresech hvězdná jména typu Beckham, Giggs či Owen. Na straně druhé v modrém Ronaldinho,  Figo či Pires. Benefiční zápas pro UNICEF nabídl v sobotu na stadionu Old Trafford parádní podívanou. Akce vygradovala symbolickým střídáním hlavního iniciátora výjimečného utkání Davida Beckhama, kterého nahradil jeho syn Brooklyn. Tým Velké Británie a Irska nakonec porazil výběr zbytku světa 3:1.



Tohle se Davidu Beckhamovi povedlo. Do Anglie si pozval hvězdné fotbalisty z dob jeho největší slávy a uspořádal s nimi benefiční utkání pro charitativní nadaci UNICEF.

Na trávníku proti sobě nastoupil výběr Velké Británie a Irska pod vedením  Alexe Fergusona. Na druhé straně vyběhl na hřiště tým vedený Carlem Ancelottim složený ze slavných hráčů, kteří ještě před několika lety patřili ke světově špičce.

Ronaldinho se zdraví s trenérem Sirem Alexem Fergusonem.
Ronaldinho se zdraví s trenérem Sirem Alexem Fergusonem.

Vše probíhalo, jak mělo. Diváci se bavili a na hřišti padaly góly. Běžela 75. minuta a na hřiště se podíval i 16letý Brooklyn Beckham. Nejstarší ze čtyř potomků bývalého hráče Manchesteru United či Realu Madrid vystřídal svého otce.

Beckham si ale v závěru utkání se svým nejstarším potomkem také zahrál, když si o střídání řekl Sol Campbell. „Nebylo to v plánu, ale Sol chtěl dolů. Zahrát si s Brooklynem byla výjimečná věc. Pořád mám v paměti, jak jsme vyhráli titul a já tu chodil s Brooklynem, když mu byl rok a půl,“ uvedl Beckham, kterého fanoušci viděli v akci poprvé od předloňského konce kariéry.

Jedinou kaňkou na celé akci byla absence francouzské dvojice Zinedinea Zidana a Patricka Vieiry, kteří se omluvili kvůli tragickým útokům v Paříži z pátečního večera. Právě Zidane měl být původním kapitánem světového výběru, místo něho převzal pásku Portugalec Luis Figo.

Výtěžek ze zápasu poputuje na konto dětského fondu UNICEF, kterému dělá  David Beckham už jedenáct let ambasadora. 

Velká Británie a Irsko – Zbytek světa 3:1 (1:0)

Branky: Scholes, Owen 2x – Yorke

Sestavy:

Velká Británie a Irsko: James, Carragher, Terry, Cole, Neville, Beckham, Butt, Fletcher, Giggs, Scholes, Crouch, Seaman, Campbell, Sinclair, McAllister, Smith, Owen

Zbytek světa: Van der Sar, Cafú, Couto, Silvestre,Figo, Seedorf, Pirés, Park, Ronaldinho, Kluivert, Solskjaer, Van der Gouw, Hierro, Donovan, Yorke

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud