6. června 2017 • 11:35

Pelta se vzdal funkce předsedy FAČR. Dál se ale cítí nevinný, řekl právník

Autor: iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Valná hromada v pátek nezvolila předsedu fotbalové asociace, a tak jím zůstal Miroslav Pelta. To už neplatí. Vazebně stíhaný funkcionář podal na svou funkci rezignaci. „V pondělí večer jsem dovezl na sídlo asociace rezignaci Miroslava Pelty na funkci předsedy,“ sdělil pro iSport.cz Peltův advokát Bronislav Šerák. Informaci následně potvrdila i FAČR. „Pan Pelta čekal na výsledky valné hromady, a protože ta nezvolila jeho nástupce, rozhodl se podat rezignaci. To nic nemění na tom, že se nadále cítí nevinný,“ vysvětlil Šerák.



Pelta byl zadržen policií v strahovském sídle FAČR 3. května. Do té doby jediný kandidát na předsedu putoval do vazby spolu s náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou kvůli obvinění z machinací při rozdělování investičních dotací do sportu. Svou kandidaturu Pelta následně stáhl, nyní se vzdal i nejvyšší funkce.

„Učinili jsme tento krok, aby nadále nebylo bráněno chodu fotbalové asociace. Je obviněn, jeho setrvání by při dalším jednání s ministerstvem či sponzory nebylo správné. Dělá to v zájmu fotbalu,“ uvedl Šerák.

Bezprostředně po valné hromadě přitom místopředseda FAČR Roman Berbr připouštěl i možnost, že by se Pelta mohl funkce předsedy po případném propuštění z vazby znovu ujmout. „Já si po dnešku dokážu představit úplně všechno,“ řekl Berbr. Tato varianta nyní padla. Do další volební valné hromady, která by se měla konat ještě letos, povede FAČR Berbr společně s prvním místopředsedou Zdeňkem Zlámalem.

Stížnost, kterou obviněný Pelta podal vůči vzetí do vazby, stále nebyla vyřízena. „Čekáme. Myslím, že už je to otázka dnů. Není to tak, že by se to natahovalo, má to nějaké procedurální záležitosti. Rozhodnutí čekám do konce tohoto týdne,“ sdělil Šerák.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud