27. června 2017 • 13:30

Výkonný výbor FAČR navrhne změnu stanov. Vyloučí pat ve volbě předsedy

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se stalo 2. června na valné hromadě fotbalové asociace, už by se nemělo na té další 12. prosince v Nymburce přihodit. Tedy v případě, že dojde ke schválení změny stanov tak, jak to na svém dnešním zasedání navrhl výkonný výbor FAČR.



Jeho členové se shodli, že do stanov v bodě volby předsedy nově zařadí čtvrté kolo, v němž už svého šéfa budou obě komory – česká i moravská – volit společně.

Vítězi tedy postačí prostá většina. Tuto variantu, za účasti hostů z FIFA a UEFA, odsouhlasili také moravští zástupci ve výkonném výboru. „Ale v tuto chvíli je to jenom a pouze rozhodnutí výkonného výboru. Jeho členové se rozjedou do krajů a budou ho prosazovat.“

V praxi to znamená, že případnou změnu stanov musí na samém začátku valné hromady schválit obě komory, a to tak, že v každé z nich musí pro návrh hlasovat nadpoloviční většina delegátů.

Pokud se podaří najít souhlas pro změnu stanov v otázce volby předsedy, je možné, že dojde k zjednodušení celého procesu. A to tak, že z procesu vypadne například třetí kolo volby, v němž je k vítězství zapotřebí alespoň třicet pět procent v každé z obou komor. „Ano, to zjednodušení variantou je,“ připustil Řepka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud