2. listopadu 2017 • 18:55

Kapitán Slavie Bílek skončí po podzimu jako hráč. Dál bude poradcem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán slávistických fotbalistů Jiří Bílek po podzimní části sezony ukončí profesionální kariéru a stane se ve vršovickém klubu sportovním poradcem představenstva. V Edenu se bude podílet na výchově mládeže. Během dnešních oslav 125. výročí založení Slavie to řekl předseda představenstva úřadujícího českého šampiona Jaroslav Tvrdík.



Bílek, který v sobotu oslaví 34. narozeniny, přišel do Slavie před třemi lety a postupně se vypracoval v kapitána. Za vršovický klub odehrál v lize 67 utkání a vstřelil sedm branek. Už v jarní části minulé sezony ale přestal nastupovat a v tomto ročníku nejvyšší soutěže má zatím na kontě jediný start.

Celkem v české lize Bílek odehrál 219 utkání s bilancí dvanácti vstřelených gólů. V minulosti působil také ve Spartě, v Neratovicích, v Blšanech, v Liberci, v německém Kaiserslauternu a v polském Lubinu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud