29. listopadu 2016 • 14:05

Kovář jako Mrázek. Den po hvězdě Detroitu zazářil i gólman Čerepovce

Autor: Karolína Antošová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle zákrok mají asi čeští gólmani patent. V sobotu provětral lapačku protažený Petr Mrázek v Detroitu a jen o den později reprezentační kolega Jakub Kovář z ruského Čerepovce. V obou případech šlo o prakticky totožný zákrok, který nechal soupeře i diváky žasnout. Kovář zastavil mistra světa a hvězdu Petrohradu Vadima Šipačova, SKA přesto vyhrálo 4:3 a český gólman byl v kleci pouhých pět minut...



Devětadvacetiletý Šipačov sice letos ve 28 utkáních vstřelil pouze devět branek, jenže k nim přidal také třicet nahrávek a v kanadském bodování KHL se drží na pátém místě. Je také účastníkem tří posledních světových šampionátů, ze kterých si přivezl medaile všech barev. Prostě hvězda.

S Petrohradem je na čele KHL a Čerepovec, druhý nejslabší tým Západní konference, měl být hladkým soustem. A vše tomu od začátku nasvědčovalo. Pět minut vydržel Kovář v bráně a za stavu 0:3 putoval na střídačku, v akci ho vystřídal náhradník Roman Šmirjagin. Přesto si stihl připsat zákrok, který může kandidovat na parádu sezony.

VIDEO: Kovář zmrazil Šipačova

Před Šipačovem se otevřela celá klec soupeře a stačilo rychle a přesně zakončit. Útočník, jenž je narozený shodou náhod právě v Čerepovci, ale narazil. Kovář se natáhl jak jen to dokáže a skryl puk do lapačky. Nádhera. Škoda, že to byla jedna z mála situací, která ho mohla v zápase těšit.

Severstal nakonec celou bitvu zdramatizoval, stáhl dokonce na 2:3, ale nakonec prohrál 3:4. Vítězný gól? Přece Vadim Šipačov...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud