9. října 2011 • 14:47

Jakub Šindel odmítl nabídku Klotenu, bude hrát KHL za Dinamo Riga

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Jakub Šindel bude hrát v KHL za Dinamo Riga. Pětadvacetiletý útočník byl v minulých týdnech na zkoušce v Klotenu, kde se ale rozhodl přes zájem vedení Flyers nepokračovat právě kvůli atraktivnější nabídce. Bývalý hráč Sparty, Plzně, Mladé Boleslavi či Brna si tak po finské a švýcarské lize vyzkouší angažmá v další evropské soutěži.



Šindel strávil uplynulý ročník ve finském klubu Pelicans Lahti, kde působil také už v sezoně 2008/09. V 63 zápasech včetně boje o udržení si připsal 37 bodů za 18 branek a 19 asistencí.

Při hledání nového angažmá v této sezoně zamířil i společně s krajanem Vojtěchem Polákem na měsíční test do Klotenu, který měl problémy se zraněnými útočníky. Kvůli zlomenině čelisti po nešťastném zásahu pukem odehrál za Kloten jen čtyři zápasy a připsal si jednu asistenci. Polák v Klotenu zůstal.

Bývalý juniorský reprezentant Šindel, který nastoupil i ve dvou zápasech v reprezentačním "áčku" a vstřelil jednu branku, bude v Rize jediným českým zástupcem. Dinamo už má na soupisce po jeho příchodu šest cizinců - kanadského brankáře Chrise Holta, v útoku jeho krajana Jamieho Lundmarka, Švédy Fredrika Warga a Björna Melina a Fina Niclase Luceniuse.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud