Jakub Hlaváč
9. září 2014 • 09:44

V NHL zavádí místa na stání. Jako první je vyzkouší v Ottawě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touží skoncovat s komorní atmosféru, naopak by rádi tu fotbalovou. V Ottawě se rozhodli v příští sezoně hokejové NHL vybrat deset domácích utkání, při kterých bude jeden ze sektorů v hale vyhrazen pro fanoušky ke stání. Zajímavý pokus.



Zrušili některá pravidla o provozu haly, budou své návštěvníky burcovat ke zpívání chorálů, tančení, poskakování... Zkrátka fandění. A zastrašování soupeřů. „Je čas trošku změnit kulturu,“ radovala se divácká skupina zvaná Red Scarf Union.

„V té sekci budou všichni nabádáni ke stání,“ vysvětloval Chris Atack, manažer prodeje vstupenek. „Příznivci hostí naopak budou nabádání ke koupi lístku na jiná místa,“ dodávali zástupci fan clubu Senators.

Inspirace k projektu byla pochopitelně čerpána z evropské fotbalové kultury, ovšem i v zámoří se skalní fanoušci umí předvést. Známé je například uskupení Nordique Nation, které usiluje o návrat Qubecku zpět na ligovou mapu.

„Chceme lidem nabídnout novou zkušenost, dát šanci těm skalním stát pospolu. Moc rádi bychom viděli bubny, trumpety... Ale samozřejmě některé předměty jsou zakázané vedením soutěže, to musíme respektovat,“ říkal Atack.

Přiznává také, že někteří držitelé permanentek raději svá místa v sektoru 319 vyměnili za klidnější sedadla v jiné části hlediště. Ale většina zůstala a těší se na nové zážitky.

Mimochodem. Vstupenky do tohoto prostoru budou stát od 900 do 1200 korun.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud