18. května 2015 • 18:52

Voráčka povede kouč z univerzity, s NHL nemá žádné zkušenosti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem hokejistů Philadelphie v NHL se stal Dave Hakstol, který působil posledních 11 sezon na lavičce univerzitního týmu Severní Dakoty v NCAA. Šestačtyřicetiletý Hakstol nahradil u Flyers Craiga Berubeho, který byl po uplynulé sezoně odvolán. Tým s českým ofenzivním lídrem Jakubem Voráčkem nepostoupil do play off.



"Jsem šťastný, že jsem byl jmenován trenérem Philadelphie Flyers. Při jednání s Ronem (generálním manažerem Hextallem) a dalšími zástupci klubu jsem poznal jeho historii a tradice a jsem pyšný, že budu jeho součástí," řekl Hakstol oficiálním stránkám Flyers.

S univerzitním týmem Severní Dakoty sedmkrát postoupil do Frozen Four mezi nejlepší čtyři celky NCAA. Je prvním koučem, který zamířil z univerzitní soutěže přímo do NHL od roku 1981, kdy si Boba Johnsona vyhlédlo ve Wisconsinu Calgary.

Hakstol nemá s NHL žádné zkušenosti jako hráč a ani jako kouč, ale jeho trenérská práce je hodně vidět. Do NHL pomohl dvacítce hokejistů včetně kapitána Chicaga Jonathana Toewse, útočníků T.J. Oshieho ze St. Louis, Travise Zajaca z New Jersey či obránce Matta Greenea z Los Angeles.

Ve Philadelphii bude vedle Voráčka působit také obránce Radko Gudas, který přišel v sezoně z Tampy Bay. Tři zápasy za Flyers sehrál v uplynulé sezoně útočník Petr Straka, který působil převážně na farmě v Lehigh Valley v nižší AHL. Všichni tři mají kontrakt i na nadcházející ročník.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud