18. listopadu 2015 • 22:30

Klub trestá Bartošáka. Los Angeles mu pozastavilo smlouvu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Patrik Bartošák půjde ve Spojených státech za napadení přítelkyně před soud. Dvaadvacetiletého českého gólmana, jenž doposud působil na farmě Los Angeles, podle informací médií policie obvinila z těžkého zločinu domácího násilí. Bartošák o dva roky mladší ženu údajně škrtil, několikrát ji udeřil a vyhrožoval jí zabitím. Klub na základě závažného obvinění brankáři pozastavil smlouvu.



Policie jej na kauci 10.000 dolarů propustila a hokejista má zákaz se k přítelkyni přiblížit nebo ji kontaktovat. Soud se bude případem zabývat v prvním slyšení 16. prosince.

Odchovanec vítkovického hokeje v uplynulé sezoně pomohl týmu Manchester Monarchs k triumfu v nižší AHL. Na debut v NHL bývalý juniorský reprezentant zatím čeká.

Vedení Los Angeles Kings nejdříve k Bartošákovu k případu vydalo jen krátké prohlášení. Uvedlo, že jde o závažná obvinění a klub zjišťuje další informace. Později ale českému brankáři pozastavilo platnost smlouvy.

"Bereme záležitost velmi vážně. Jsme extrémně zklamaní i proto, že jsme zavedli vzdělávací programy (pro hráče) vedoucí k prevenci domácího násilí. Jedná se o první krok. I nadále budeme shromažďovat informace a sledovat soudní řízení," uvedli zástupci klubu.

Králové totiž museli podobný případ řešit i v minulé sezoně, kdy byl za napadení manželky odsouzen ruský obránce Vjačeslav Vojnov. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru po tříměsíčním vězení zámořskou kariéru přerušil a momentálně působí v Petrohradu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud