Jan Barák
10. února 2016 • 10:46

Medvědy vycpali 9 góly. Totální ponížení. Stydím se, hlesl Krejčí

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koupit lupen na domácí zápas s Los Angeles? Pro fanoušky Bostonu nejhorší investice v roce. Bruins schytali v TD Garden devítigólový výprask, vytočili 17 565 diváků a největší hvězdy týmu po utkání jen těžko hledaly pro selhání vysvětlení.



Draví a dvoubodové kořisti lační Medvědi? Ani náhodou, proti Los Angeles připomínali Bruins vycpané atrapy z plyše. Přísnější měřítko snesl jediný hráč Bostonu, bohužel bývalý. Útočník Milan Lucic, který v černožlutém dresu odehrál osm sezon a do Los Angeles byl trejdován 26. června 2015.

"Byl jsem hodně nervózní, jak mě diváci přijmou, přeci jen, nikdy nevíte," obával se Lucic svého prvního návratu na bostonský led v dresu soupeře. Zbytečně, před utkáním se na kostce nad ledovou plochou pouštělo vzpomínkové video a diváci oblíbeného forvarda vítali hromovým potleskem ve stoje. To ještě nevěděli, že dlaně zapojili naposledy.

"Nevím, co říci, dostali mě. Nemám slov, kterými bych dokázal popsat, jakou jsem měl radost," rozplýval se pro NHL.com Lucic, který k asistenci na přesilovkový gól Drewa Doughtyho přidal proti bývalému zaměstnavateli ještě branku, kterou zvýšil ve 44. minutě na 7:1. Kings do závěrečné sirény přidali ještě dva góly a znemožnili domácí výsledkem 9:2.

Na SESTŘIH ZÁPASU Bostonu s Los Angeles se podívejte ZDE.

Pro Boston šlo o největší debakl od roku 2008, kdy ve Washingtonu prohrál 2:10. "Jsme totálně v depresi. Oni hráli sice dobře, ale my jsme se ani za mák nepřiblížili tomu, co bychom chtěli předvádět. Absolutně nás ponížili," soukal ze sebe kapitán Zdeno Chára , který odehrál 21 minut a skončil zápas s bilancí jednoho minusového bodu. Zlatý to výsledek proti jinému zadákovi Torey Krugovi, který dohrál s -4.

Krejčí nechápal, trenér běsnil

Nejhorších 60 minut v sezoně Bostonu odbruslili i Davidové Pastrňák s Krejčím. "Stydím se. Jako hráč Bostonu, klubu s obrovskou tradicí, odehrát takovýto zápas je jednoduše hanba," hlásil na Twitteru Bostonu Krejčí. "I když prohráváte 1:6 po dvou třetinách, musíte ukázat hrdost. Zkusit bojovat a ukázat tak respekt fanouškům, to se nám nepodařilo," dodal třetí nejproduktivnější hráč týmu v sezoně.

"Hodně věcí jsme pokazili, trvalo by dlouho je všechny vyjmenovat. Občas se během sezony stane, že tým není plně koncentrován na zápas, ale tohle byl vrchol všeho," navázal na Krejčího Brad Marchand, který dostal Bruins v 5. minutě do vedení.

Hokejisté Los Angeles nasázeli Bostonu na jeho ledě devět branekFoto ČTK

Dominance aktuálně šestého nejlepšího týmu soutěže byla zničující. O branky se postaralo devět různých střelců a Kings vyslali na Tuukku Raska a později vystřídavšího Jonase Gustavssona 57 střel. Tolik puků bylo v NHL na bránu Bostonu vypáleno poprvé od 18. března roku 1965, kdy podobně řádili střelci Detroitu.

"Byli jsme trapní. Doufám, že hráči v příštích zápasech ukážou hněv a odhodlání, tuhle nepřípustnou porážku odčinit," řekl na tiskové konferenci trenér Claude Julien.

"Co dodat, čeká nás asi ještě strašně práce," hlesl centr Patrice Bergeron a pokračoval. "Snad máme v týmu dostatek charakteru, abychom v příštích zápasech tuhle ostudu odčinili a udobřili si fanoušky. Jsme neuvěřitelně laxní v koncentraci, během letošní sezony se nám to děje opakovaně, ale tohle překonalo naprosto vše," nechápal kanadský útočník.

Nabalzamovat rozjitřenou duši svých fans budou moci Bruins až 20. února proti Sharks, do té doby budou v rámci nejdelšího venkovního tripu v sezoně bojovat na hřištích soupeřů. Možná dobře, dle příspěvků na internetových fórech si fanouškovská obec od svých miláčků ráda odpočine. Za uši dostává hlavně generální manažer Don Sweeney, který v květnu 2015 nahradil Petera Chiarelliho.

"Sweeney je idiot, propustit Chiarelliho po sezoně, kdy v základní části získal 96 bodů (Bruins ale na play off nedosáhli) byla kolosální chyba, třeba Kings získali Stanley Cupu s 95 body. Přestávám jim fandit, dokud se neproberou," pouštěl síru na oficiálních klubových stránkách fanda Tom di Risio.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 2. • 01:00
Boston Bruins
Boston Bruins
2:9
ONLINE
10. února
01:00
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
Góly

Domácí: 05:03. Marchand, 44:44. Randell

Hosté: 18:21. Carter, 19:45. Gáborík, 22:43. Andreoff, 32:09. Doughty, 32:42. King, 38:56. Lewis, 43:41. Lucic, 53:50. Schenn, 56:57. Brown

Sestavy

Domácí: Rask (od 33. Gustavsson) – Chára (C), Trotman, Morrow, Seidenberg, Krug, K. Miller – Marchand, Bergeron, Connolly – Eriksson, Krejčí, Pastrňák – Beleskey, Spooner, Hayes – Randell, Talbot, Ferraro. Trenér: Claude Julien.

Hosté: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Ehrhoff, Schenn – Lucic, Kopitar, Brown (C) – King, Carter, Toffoli – Gáborík, Lecavalier, Lewis – Clifford, Andreoff, Nolan. Trenér: Darryl Sutter.

Rozhodčí

Sutherland, McCauley – Sericolo, Kovachik

Stadion

TD Garden, Boston (kapacita 17565 míst)

Návštěva

17565 (vyprodáno) diváků

Kalifornský klub v utkání hýřil aktivitou, celkově vyslal 57 střel
Kalifornský klub v utkání hýřil aktivitou, celkově vyslal 57 střel

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud