3. května 2016 • 14:00

Ovečkin se parádně trefil pod víko, Crosby strádá. Ale Penguins vítězí

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alexandr Ovečkin vs. Sidney Crosby. Semifinálová série Východní konference mezi Washingtonem a Pittsburghem je i očekávaným soubojem dvou hvězd NHL. Obě megastar zatím střelecky mlčely, až v pondělním třetím zápase se luxusně trefil ruský snajpr. Jeho bomba pod víko ovšem Capitals výhru nepřinesla a Penguins se po výhře 3:2 ujali vedení 2:1 i v celé sérii.



Střet Ovečkina Crosbym poutá velkou pozornost, ale ani jeden z útočníků zatím nezáří. 28letý Kanaďan si ve třech zápasech nepřipsal ani bod, celkem nasbíral jen šest střel a ve třetím duelu se jeho čas na ledě dostal pod 20 minut. Tučňáci se ovšem zatím s jeho výpadkem vypořádávají lépe než soupeř.

Ovečkin sice v pondělním duelu přidal ke své dosavadní jediné asistenci gól a další nahrávku, ale porážku neodvrátil. Fantastického gólmana Matta Murrayho totiž překonal jen jednou ze sedmi střel. Tahle trefa ale stála za to!

Po přiťuknutí Matta Niskanena se ruský bombarďák opřel do puku, který zamířil vedle Murrayho hlavy pod břevno tak rychle, že se mladíček ani nestačil ohlédnout. Problém Washingtonu byl hlavně ten, že tenhle gól na 1:3 padl až 11 minut před koncem a z celkem 37. střely.

„Myslím, že jsme hráli solidní zápas. Smůla byla, že oni dokázali dorazit dva odražené puky do branky, využili naše chyby. Vyčkávali a pak to zužitkovali, pro nás je to dobré poučení,“ přemítal po zápase Ovečkin.

„Dobře, že jsme dokázali odpovědět za stavu 0:3. Celý zápas jsme hráli dobře. Je podržel brankář, ale my jsme udávali tón a dokázali jim to znepříjemnit,“ potěšilo alespoň ruského útočníka. Jeho hvězdný protějšek naopak věděl, že Tučňáci se musí zlepšit.

„Dobře, měli jsme štěstí. Někdy dostanete lekci a samozřejmě že z téhle je příjemnější se poučit, když jsme vyhráli. Jenže nemůžeme předpokládat, že s takovouhle hrou vyhrajeme i příště. Myslím, že to všichni chápeme a víme, že ve čtvrtém zápase musíme hrát všichni lépe,“ uzavřel hodnocení Sidney Crosby. Skončí jeho čekání na první bod?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud