30. května 2016 • 14:17

Návrat Sobotky do St. Louis je blízko. V zámoří si s penězi pohorší

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho comeback do NHL je blízko. Útočník Vladimír Sobotka zřejmě po dvou letech ukončí své působení v ruské Kontinentální hokejové lize, kde doposud hrál za Avangard Omsk a zamíří zpět do St. Louis Blues. Informoval o tom na svém twitterovém účtu zámořský novinář Andy Strickland, který se pohybuje velice blízko celku ze státu Missouri.



Sobotka odehrál poslední ročník v nejlepší hokejové lize světa v sezoně 2013/14. Pak se ale s vedením St. Louis nedohodl na novém kontraktu a zamířil do KHL, kde podepsal s Avangardem smlouvu, jež mu vynášela čtyři miliony dolarů za sezonu.

Už v závěru prvního ročníku v KHL však osmadvacetiletý reprezentant řešil otázku směřování své rozjeté kariéry. Dlouho se objevovaly informace, že již před sezonou 2015/16 se uskuteční jeho návrat do zámoří. Nestalo se, přesto vedení Blues na dálku projevilo zájem o Sobotkův návrat. Generální manažer Blues Doug Armstrong se před rokem vyjádřil jasně. 

„Pokud nebude mít zájem se letos vrátit, můžeme o nabídce hovořit za rok“. Návrat českého reprezentanta zpět do St. Louis je tak znovu na pořadu dne.

Pokud se účastník loňského mistrovství světa v Praze a Ostravě vrátí do NHL, tak si finančně oproti ruskému angažmá určitě pohorší. Podle dohody z arbitráže by si v zámoří v příští sezoně vydělal 2,725 milionů dolarů. Až v dalším ročníku by se odchovanec pražské Slavie stal nechráněným volným hráčem a mohl si vybírat z nabídek ostatních celků NHL.

Blues jsou po vypadnutí ve finále Západní konference v těžké situaci. Řadě z klíčových útočníků týmu končí stávající kontrakty a generální manažer nebude mít dostatek prostředků, aby podepsal všechny. I proto se zdá velmi pravděpodobné, že šáhne po levnější alternativě v podobě českého reprezentanta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud