Pavel Ryšavý
31. května 2016 • 15:27

Sobotka do St. Louis chce, potvrdil agent. Teď ještě přesvědčit Omsk

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiálně potvrzeno. Spekulace zámořského novináře Andy Stricklanda, kterou vypustil na sociální sítě, že Vladimír Sobotka jedná o návratu do NHL, má reálný základ. Sňatek českého útočníka a St. Louis, kde mu stále platí ještě jednoroční kontrakt, se může zase obnovit. Je tady ale ještě drobný háček, Omsk se na to, že by měl přijít o svoji hvězdu, netváří dvakrát vesele.



„Teď se průběžně jedná. Rozhodně se nedá říct, že bychom během pár dní oznámili, že se Vláďa vrací do NHL,“ prozradil deníku Sport hráčův agent Pavel Maršoun. Ale potvrdil tak zájem Sobotky jít zpátky za moře.

Osmadvacetiletý útočník, jenž figuruje i v nominaci na Světový pohár, se před dvěma roky nedohodl se St. Louis na svém platu, ten arbitráž nakonec určila na 2,725 milionu dolarů. On ale podepsal tříletý kontrakt v Rusku, ze kterého mu ještě zbývá poslední rok.

Teoreticky měl mít s klubem domluvené, že pokud se bude chtít vrátit do NHL, vždycky v létě může sbalit kufry. „Je to trochu složitější. Podobná věc ve smlouvě být nesmí, ale s Omskem existuje taková dohoda,“ naznačuje Maršoun, že hlavní teď je přesvědčit ruskou stranu, aby reprezentačního útočníka uvolnila.

Musí s Omskem najít společnou cestu, jak Sobotku vyvázat pro St. Louis: „Momentálně se bavíme, jak kontrakt ukončit, ale zdaleka není nic hotového. Zatím se ještě nedá nic potvrdit, navíc Vláďa teď regeneruje po operaci zad.“

Kvůli zdravotním problémům Sobotka odehrál jenom dva zápasy play off, pak nestihl ani mistrovství světa. Na pohodě mu rozhodně ani nepřidalo, že mu fanoušci Omsku vzkazovali šílenosti, jaký je srab a co všechno mu chtějí provést (více čtěte ZDE>>>). Takže pádný důvod, proč ruskou misi zabalit?

Podle Maršouna ne: „Tohle roli vůbec nehrálo,“ ubezpečuje. V současné chvíli se ani neřeší Sobotkova role v St. Louis. Teď jde hlavně o Omsk: „Jeho případná pozice není momentálně důležitá. Hlavní je, aby se nám Vláďu podařilo vyvázat ze smlouvy a aby se dal zdravotně dohromady, to je všechno,“ doplnil Pavel Maršoun.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud