24. června 2016 • 17:35

Kdo je nová dvojka Floridy? Umí vstřelit gól i inkasovat z půlky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankoviště Floridy má pro příští ročník novou tvář. Je jasné, že většinu bitev bude hlídat klec Panthers ostřílený vtipálek Roberto Luongo, zaskakovat už za něj ale nebude Al Montoya, nýbrž nově získaný Švýcar Reto Berra. Devětadvacetiletý brankář přišel při trejdu z Colorada a nese sebou i pár kuriózních momentů.



Akrobat Berra prošel sice v roce 2006 draftem NHL, (St.Louis ho vzalo jako 106. hráče ve 4. kole) předlouho nicméně nejlepší ligu světa sledoval jenom ze Švýcarska. Až do famózního světového šampionátu ve Švédsku a Finsku v roce 2013. Tam pomohl své zemi k historickému stříbru a ve čtyřech utkáních si udržel průměr gólů na zápas 1,00. Rázem následovala cesta do Kanady.

Od podzimu už hájil barvy Calgary a i když se na konci ročníku stěhoval do Colorada tak předvedl, že může být velmi slušnou dvojkou. Některé jeho zákroky se díky vytáhlé a pohyblivé postavě řadí do kategorie zázračných a také proto se na Floridě rozhodli, že v něj vloží důvěru. Nebáli se obětovat ani nadaného Rocca Grimaldiho, který je teď tedy majetkem Avalanche.

Kdo hokej podrobně sleduje, ten si určitě Berru spojí se dvěma momenty. Ten první přišel v lednu 2015, kdy Švýcar poprvé v Coloradu zamířil na tehdejší farmu do Lake Erie. V prvním zápase vychytal hned výhru a hlavně skóre sám uzavřel trefou do prázdné brány. Jako specialitku si pak přidal gólovou oslavu, vyjel z brány a dojel si plácnout s hráči na střidačce. Špička!

VIDEO: Trefa Berry stála za to

Devětadvacetiletý brankář ale dokáže předvést i slušný kiks. Vidělo ho letošní mistrovství světa, v národních barvách tam pustil gól prakticky z obranného pásma soupeře.

Každý brankář moc dobře ví, jak nebezpečné jsou tyhle střely. Jenže tady nešlo o žádný skok, odraz ani teč. Byla to přímá rána s dobrou viditelností. Berra máchl do prázdna, Roman Savčenko se mohl radovat.

VIDEO: Na tenhle gól vzpomínat raději nebude

Pro Floridu je to tedy další změna ještě před otevřením volného trhu, které přichází tradičně 1. července. Panthers už se během trejdu zbavili obránce Erika Gudbransona a z Vancouveru naopak získali mladého útočníka Jareda McCanna a včera si navíc velmi lukrativním kontraktem pojistili beka Keitha Yandlea, na nějž o pár dní dříve získali podpisová práva.

A zdá se, že změnám ještě není konec.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud