23. června 2016 • 17:34

Jágr jako chudý příbuzný. Florida přivábila hvězdu Rangers na miliardu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Selhaly nám přesilové hry," pojmenoval příčinu vypadnutí v prvním kole Stanley Cupu s Islanders trenér hokejistů Floridy Gerard Gallant. Teď si může mnout ruce, klubové vedení podepsalo za obří balík peněz obránce Keitha Yandlea, který v minulé sezoně v dresu Rangers nasbíral 47 bodů v 82 zápasech. Hra Panthers v početní výhodě dostane velký impuls.



Panthers získali devětadvacetiletého Američana v úterý z New Yorku Rangers a ve čtvrtek se s ním dohodli na sedmileté smlouvě na neuvěřitelných 44,45 milionu dolarů (zhruba 1,1 miliardy korun) Důvody rychlého jednání byly prosté, Yandle se 1. července mohl stát nechráněným volným hráčem.

"Jsme naprosto nadšení. Ukazuje to, že nejlepší hráči chtějí hrát a vyhrávat za Floridu. Keith chce získat Stanleyův pohár. Proto jsme byli jeho hlavní prioritou," nechal se v rozhovoru pro deník Miami Herald slyšet spokojený spolumajitel Panthers Doug Cifu.

Yandle přišel z Rangers výměnou za dvě volby v draftu, lukrativní kontrakt mu zaručí roční příjem 6,35 milionu dolarů (více než 152 milionů korun) a prvních šest let navíc nemůže být bez svého souhlasu vyměněn. Nikdo ze současného kádru Panthers nebere více, druhý Alexandr Barkov si ročně přijde na 5,9 milionu dolarů a kapitán týmu Dave Bolland na 5,5 milionu.

Jaromír Jágr , který v noci získal na předávání individuálních cen NHL Bill Masterton Trophy a vloni byl s 66 body (27+39) nejproduktivnějším hráčem Panthers si v loňské sezoně vydělal 3,5 milionu dolarů a s bonusy se jeho plat vyšplhal až na 5,1 milionu dolarů. V příštím ročníku by podle zámořského novináře Chrise Johnstona ze serveru Sportsnet měl mít díky nové roční smlouvě, kterou podepsal v květnu, plat 4 miliony dolarů a 1,5 milionu dolarů v možných bonusech v závislosti na počtu odehraných zápasů.

Yandle miluje útočení

Z příchodu Yandlea měl velkou radost i prezident hokejových operací na Floridě Dale Tallon. "Byla to obrovská příležitost ho získat, tak jsme do toho šli. S odstupem času jsme si vyhodnotili, že naším velkým problémem byla vloni přesilovka. Yandle dá 50 bodů za rok a při hře v početní převaze je výborný, má opravdu neskutečnou střelu. Je to obránce, který miluje útočení, přesně takového potřebujeme," jásal pro server Sun-Sentinel.com Tallon.

V uplynulé sezoně si produktivní rodák z Milton v Massachusetts připsal v 82 zápasech 47 bodů (22 z nich získal v přesilové hře) za pět branek a 42 asistencí. V pěti duelech play off přidal jeden gól.

Celkem má bývalý hráč Arizony a Rangers na kontě ve slavné soutěži 661 utkání a 369 kanadských bodů, dalších 31 bodů zaznamenal v 51 startech v bojích o Stanleyův pohár, o který by si chtěl s Panthers zahrát, nejlépe hned v příští sezoně. Podaří se mu to?

VIDEO: Takhle pálí dělostřelec Keith Yandle

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud