13. září 2016 • 16:35

Divoký talent Réway je místo NHL v nemocnici. Má problémy se srdcem?

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Réway kouše hořkou pilulku. Montreal musel vyměnit za slovenský Martin, ledovou plochu tréninkového centra nahradilo nemocniční lůžko na jednotce intenzivní péče. Talentovaný slovenský hokejista, kterého Canadiens draftovali v roce 2013 jako 116. hráče celkově a v létě s ním podepsali tříletou smlouvu, má údajně problémy se srdcem.



Sen o NHL se odkládá. Na jak dlouho? To je ve hvězdách. „Mohu potvrdit, že Martina před několika dny převezli z nemocnice v Dolném Kubíně do Martina. O jeho stavu jsme informovali vedení Montrealu, kde se měl v těchto dnech hlásit. Kemp už nestihne," přiznal Réwayův agent Peter Kadleček, jehož svěřenec měl v těchto dnech odletět do Montrealu.

„Martin měl výbornou letní přípravu. Makal velmi tvrdě a do kempu Montrealu se těšil. Žel, momentálně leží v nemocnici," citoval slovenský deník Nový čas kondičního trenéra Romana Švantnera. Stejný list si i zaspekuloval, co je příčinou potíží 21letého útočníka.

Redaktoři Novéhu času se domnívají, že útočník, který před časem podivně utíkal ze Sparty, překonal virové onemocnění a mluví také o nedoléčeném zápalu plic, který mohl způsobit zápal srdečního svalu. Pokud by se obavy vyplnily, v ohrožení je nejen tato sezona, ale možná i celá kariéra.

Réwayův krajan Rastislav Staňa, který chytal v KHL, NHL i v národním týmu a kvůli problémům se srdcem v květnu ukončil kariéru, by mohl vyprávět.

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin o potížích ví a v klubovém prohlášení uvedl, že Réwaye hospitalizovali na Slovensku a podrobuje se léčbě. "Šéf lékařského týmu Montrealu David Mulder monitoruje jeho stav a spolupracuje s odborníky ze Slovenska. Do tréninkového kempu Réway nenastoupí," píše se na stránkách Canadiens.

Velký talent slovenského hokeje, kterého zdobí i pověst rebela, má na ruce vytetováno motto "Per sapéra ad astra", tedy přes překážky ke hvězdám. Tak snad se dostane i přes tuhle...

Martin Réway celé léto tvrdě makal, onemocnění ho ale přibrzdilo
Martin Réway celé léto tvrdě makal, onemocnění ho ale přibrzdilo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud