28. září 2016 • 12:00

To je shAw! Dostával rány do brady, ale dál pobízel fanoušky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připravte se, zase to bude zábava. Start NHL je za dveřmi a nažhavení jsou nejen fanoušci, ale také samotní hráči. Dokázala to i letní posila Montrealu raubíř Andrew Shaw, který proti Washingtonu (5:2) s Vítkem Vaněčkem v kleci za své divoké činy dokázal sesumírovat třicet trestných minut a zaujal rvačkou s exvítkovickým Nathanem Walkerem. Během australanových ran pěstí totiž stihl pobízet publikum.



Shaw je typ hráče, na kterého se fanoušci chodí dívat s radostí. Málokdy se stane, že jeho pohyb po ledě totiž zůstane bez povšimnutí. Rád se sráží, provokuje, umí sbírat body a nikdy nic nevypustí. Také má občas pěkně horkou hlavu, což předvedl v přípravném zápase proti Washingtonu poté, co ho beztrestně podkopl útočník Jay Beagle.

Naštvaný Kanaďan se pak rozjel a v plné rychlosti přišpendlil na mantinel devatenáctiletého Connora Hobbse, který se pěkně dlouhou chvíli nezvedal. Už tahle situace domácímu útočníkovi vynesla trest do konce zápasu, ale on si ho ještě okořenil, když obratem přijal výzvu nebojácného Walkera ke rvačce.

VIDEO: Nathan Walker vyzval Shawa ke rvačce

Drobný Walker má v zámoří za sebou už tři celé sezony a v nižších soutěžích stihl dokázat, že se jen tak něčeho nezalekne. Shaw měl ale ve rvačce navrch a svého soka si navíc dobře chytil. I když mu Walker zasahoval krátké údery do brady, stihl ještě dvojnásobný vítěz Stanley Cupu rukou pobízet publikum. A obratem pak svého vyzyvatele složil. A zamířil do šaten, ze kterých už se v tomto utkání nevrátil.

Jeho činnost rozhodně v hokejových zprávách nezanikla a rychle se dostala i do nedalekého Toronta, kde se zrovna nacházel také šéf disciplinární komise a sám bývalý bek Canadiens Stephane Quintal.

„Viděl jsem to a rozhodně se mi to nelíbilo," řekl pro žurnalistu Jonathana Berniera. Postih pro bývalého hráče Chicaga se tedy dost možná blíží.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud