Pavel Bárta
4. ledna 2013 • 22:00

Brankář dvacítky Bartošák: Snažili jsme se naposledy si to užít

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebylo snadné zvednout se a jít znovu do toho. Čeští junioři dostali ve čtvrtfinále MS výprask od Američanů. Gólman Patrik Bartošák po jejich čtvrté trefě vystřídal, ale na utkání proti Švýcarsku se znovu postavil do branky. A v klíčových momentech svůj tým podržel. Po výhře 4:3 se dvacítka loučí se šampionátem v Ufě zvesela, jako pátý tým turnaje.



„Jaká byla naše motivace? Chtěli jsme vyhrát poslední zápas. Vlastně tu celou štaci od šestnáctek do dvacítek jsme chtěli zakončit úspěšně. Další šance se naskytne až v seniorech a tam se všichni nesejdeme. Cítíme se skvěle, máme velkou radost, že nám to vyšlo a my to zakončili na vítězné vlně,“ řekl gólman, který byl vedle Tomáše Hertla a Dmitrije Jaškina vyhlášen mezi trojicí nejlepších českých hráčů v turnaji.

Důležitá výhra se přitom rodila pozvolna a zpočátku docela kostrbatě, ale Češi to nakonec zvládli. I díky brankáři kanadského Red Deeru, který novou důvěru splatil spolehlivým výkonem, zejména v nevýrazné první třetině likvidoval jedovaté pokusy Švýcarů.

„Nejhorší ale asi byla druhá část, kdy toho na mě moc nešlo. A když jo, bylo to docela ošemetné. Ale v bráně jsem spíš mrznul a vyvěsili mi to tam do víka. Ale jinak jsem si vůbec nestěžoval,“ usmíval se Bartošák, který i přes debakl s Američany šel do utkání s čistou hlavou.

„Vůbec jsem nepřemýšlel, co se stalo. Nemá cenu se zaobírat tím, co bylo, nebylo. Prostě jsme chtěli vyhrát další zápas a tím to hasne,“ dodal. Hráči dvacítky věděli, co je čeká. Na Silvestra rozhodl první vzájemný zápas až v prodloužení Tomáš Hertl.

Švýcaři patřili k překvapením turnaje, se Švédskem a Finskem prohráli až na nájezdy, stejně jako ve čtvrtfinále s Rusy. „Tohle utkání bylo hodně podobné jako to první. Všechno hrnuli do brány, stříleli cokoli a jakkoli. Byli nebezpeční,“ popisoval český brankář.

Vítězství nakonec zahnalo smutek a zklamání z porážky ve čtvrtfinále, které se juniorům nepovedlo. Jinak zvládli šampionát se ctí.

„Chtěli jsme do čtvrtfinále, což se povedlo. Pak jsme si zahráli s Amerikou, no, zkusili jsme si zahrát... Vypadli jsme, to bylo zklamání, ale celkově to zklamání není. Jsme rádi, že jsme obsadili páté místo, je to určitě lepší, než hrát o udržení. Teď si ještě užijeme ten čas, co zbývá. Je smutné, že se teď rozejdeme a už asi nikdy se nesejdeme v jednom týmu. Ovšem snažili jsme si ten zápas užít, bylo to naposledy," dodal Bartošák.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud