9. ledna 2014 • 12:30

Autor senzačního nájezdu Simon: Snažil jsem si užít důležitost okamžiku

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Uhranul báječným nájezdem proti Kanadě, v extralize válí v nadupané Spartě. Devatenáctiletý hokejista Dominik Simon toho na startu kariéry už zvládl poměrně dost, na skončeném šampionátu do 20 let byl českou oporou. Jak vzpomíná na pokažené čtvrtfinále a co ho překvapilo na olympijské nominaci?



Češi ve čtvrfinálové bitvě s Finskem ztratili dvougólový náskok a prohráli 3:5. Čekání na medaili ze šampionátu dvacítek tak neukončili.

"Mrzí mě to strašně a ještě hodně dlouho bude. Hlavně proto, že to pro mě byla poslední šance, příští rok už budu moc starý," litoval promarněné šance Simon, kterého v pátek čeká derby Sparty se Slavií.

"Těším se, protože to je vždycky už kvůli skvělé atmosféře speciální zápas," usmál se devatenáctiletý útočník, který bedlivě sledoval pondělní nominaci českého týmu pro olympiádu v Soči.

"Nepřekvapila mě, jen mě zamrzelo, že nejede Hudler. Je to skvělý hokejista a zasloužil by si to," uzavřel Simon.

VIDEO | Simonův gól Kanadě v čase 7:00

Dominik Simon

Karotka, 9. ledna 2014
Jak jste spokojen se svým vytizenim na v klubu? Slyšel jsem, ze nedostavate ani moc prostoru při fotbalkach a na bagu. Neni to skoda??
Ještě jeden dodatek pro vtipálka Karotku ;) To bago a fotbálky mě mrzí, ale na fotbálku se našemu týmu teď moc nedaří, tak doufám, že se tým obmění a dostanu brzy šanci se do kádru po absenci vrátit.
Tomáš, 9. ledna 2014
Ahoj Dominiku, nastoupíš už zítra v derby?
Nastoupím, těším se na to. Děkuji všem za otázky, omlouvám se, že se nedostalo na každého. Ale už musím běžet do školy. Mějte se fajn.
Pavel, 9. ledna 2014
ahoj Dominiku, s kym ze spartansky kabiny si nejvic rozumis?? preju hodne uspechu a hlavne to zdravi ;)
Je tady taky super parta, ale logicky nejvíce držíme pospolu s mladšími kluky z týmu.
14PJP, 9. ledna 2014
Ahoj,mám trošičku delší dotaz,tak malinko trpělivosti :-) 1)chtěl bych vám pogratulovat,za posledních několik let se mi váš ročník nejvíc zamlouval,bylo vidět že jezdíte po zadku a že se nebojíte,i když proti vám stála Kanada nebo USA(tam škoda začátku,potom mi přišlo že jste zas tak špatně nehráli)a jako postoupit ze třetího místa po vítezství nad Kanadou a prohrou s Německem,to se jen tak někomu nepovede :-D 2)Zajímalo by mně,co se ti honilo hlavou před nájezdem,jestli si byl nervózní protože tohle si dovolit,já třeba osobně spadl ze židle,protže jsem si myslel že tohle vám spíše provedou kanadani :-D Tobě osobně přeju hodně úspěchů a třeba at do tý NHL aspoň nakoukneš,protože i to by byl velk úspěch... Měj se
Díky. Snad jsem na váš dotaz v předchozích odpovědích odpověděl.
Eman Fógltanc, 9. ledna 2014
Co říkáš tomu, že Lojza nenominoval Hudlera, přitom ale vzal zeťáka!???
Trochu mě absence Hudlera mrzí, protože je to super hokejista.
marek , 9. ledna 2014
jak ses dostal k hokeji?
Rodiče mě vzali na veřejné bruslení do Velkých Popovic a já jsem druhý den chtěl hned znovu a bylo rozhodnuto. Ani mě nemuseli nutit :)
Karel Dejmek,Litoměřice, 9. ledna 2014
Zdravím tě a přeju hodně úspěchů jak na hřišti i mimo něj.Rád bych se zeptal jak přistupuješ(třeba motivací nebo rozcvičením)k zápasům za HC Stadion LTM nebo Spartu.Je to velký rozdíl?Vlastním totiž permice na obě mužstva a zdá se mi že jsi to u nás někdy flákál.Jinak máš u nás hodně fanoušků.
K zápasům v Litoměřicích i na Spartě přistupuji úplně stejně, vždy se snažím předvést maximum a pomoct týmu k vítězství. A pokud se to někdy nepodařilo, tak se omlouvám.
Martin1715, 9. ledna 2014
Jaky mate mobil
Nokia 5310
marek vagina, 9. ledna 2014
Odkedy hravas hokej
Od čtyř let.
Tomas, 9. ledna 2014
Cau Dominiku trenoval jsi to nekdy?? A umis treba to co Hertl?? At se ti dari Diky za odpoved
Tu kličku ze šampionátu jsem si na tréninku občas zkusil. A to co udělal Hertlík umím na tréninku také, ale asi bych si na to v zápase netroufl. Klobouk dolů před ním.
Marek, 9. ledna 2014
ahoj,jak na tu tvou fintu? :D
Jedeš zprava, naznačíš doleva, vrátíš jednou rukou doprava a je tam :D
Bata44, 9. ledna 2014
Ahoj Dominiku, chtěla bych se zeptat s kým sis ze spoluhráčů nejvíc rozuměl? Děkuju za odpověd :)
Měli jsem super partu, takže se všemi včetně nejmladšího Pavla Zachy.
Michal, 9. ledna 2014
Jsi zklamaný , že jsi se nedostal na Olympiádu ? ;)
Moc ;(
Michal, 9. ledna 2014
Ahoj , patřil jsi k nejlepším hráčům na MS. Mně osobně jsi připomínal trochu Hertla. Příště už jet nemůžeš kvůli věku - proč jsi nebyl v kádru už minulý rok ? Díky a ať se daří
Díky. Před rokem jsem vypadl z týmu v den odletu na šampionát do Ruska. Trenéři to vyhodnotili takhle a nemohl jsem s tím nic dělat.
Jirka, 9. ledna 2014
NA co jste myslel při tom když jste se rozjížděl? Nervoziita? Důležitost okamžiku? nebo vůbec nic jen jste přijel a dal gol :D
Trošku nervózní jsem byl, ale snažil jsem se spíš tou důležitostí nájezdu ve své hlavě bavit a radovat se z té šance, místo toho se tím nechat svázat. A o to větší pak byla radost, když to vyšlo.
Michal9, 9. ledna 2014
Ahoj Dominiku, jaký je to hrát v týmu s hráčem jako je Petr Ton? Lze se od takového hokejisty hodně přiučit? Učí vás David Kočí jak se správně rvát?
Je to super, odmala jsem jeho umění sledoval v televizi. Teď se můžu divit jeho kouskům přímo ze střídačky nebo z ledu :) A Kočí nás učí, ale já zrovna velký bitkař nejsem :)
Martin1517, 9. ledna 2014
Hrajete NHL 14 jestli ano tak zakoho v extralize a zakoho v NHL
NHL na počítači nebo na konzoli hraji málokdy, a když tak týmy střídám, baví mě hrát spíš fotbal.
Filip Zelenka, 9. ledna 2014
Jakej to byl pocit,kdy si hrál poprvé za áčko sparty
Splnil se mi sen, odmala jsem na Spartu koukal a fandil jí. Čas utekl rychle a můj první zápas byl přede mnou, moc jsem se na to těšil.
Michal Vodička , 9. ledna 2014
Pěkná hra. to si se naučil skoro vše ve Spartě ?
Jasně že ve Spartě, kde jinde? :) A u nás ve Křenici na rybníku taky něco...
Hedgehog, 9. ledna 2014
Z letošní dvacítky bych očekával pozvánku do áčka právě pro Vás... Takže, kdy budete v nominaci? Hadamczik potřebuje vyměnit ty dva šedivé pány:)
Díky :D Snad se to někdy povede, reprezentace je velká čest.
morpo, 9. ledna 2014
co řikáš na Dolejše? (golmana)
Super kvalitní gólman. Měl smůlu, že se mu první zápas na MS tolik nepovedl, ale ve Vítkovicích chytá výborně.
Škodovák, 9. ledna 2014
Zdravím Dominiku, zajímalo by mě copa si myslíš o klubu HC Škoda Plzeň?
Škoda Plzeň je kvalitní hokejový klub, ale doufám, že vás letos porazíme ;)
Hedgehog, 9. ledna 2014
Jak hodnotíte hru českých obránců na šampionátu..? V televizi se zdál jediným "slušným" bekem Šidlík...Četl jsem, že po celou sezonu byla hra obránců Achillovou patou české U20.
Taky si myslím, že Šídlo byl nejlepším a nejzkušenějším hráčem, také protože už na šampionátu byl potřetí. Nemyslím si, že by to byla Achillova pata, hráli jsme jako tým.
rosta, 9. ledna 2014
Kdo myslíš že je největší ruský talent tarasenko,kuznetsov,ničuškin,yakupov a myslíš že nominace ničuškina a tarasenko byla zprávná? neměl jet raději mozjakin zaripov atd? jinak at se ti daří a potka tě podobny vzestup jako tomase hertla nebo ondru palata :)
Díky. Obecně si myslím, že je dobře, když talentovaní mladí hráči dostanou takovou šanci. Z těch Rusů si vzali asi ty dva nejzkušenější a momentálně s nejlepší formou. Ačkoliv Kuzněcov je taky neskutečný talent.
TeeeT, 9. ledna 2014
Zdravím Dominiku. 1) Dokážeš si představit, že bys měl někdy během kariéry přestoupit do Slavie? Nebo jsi sparťan tělem i duší? 2) KHL nebo NHL + nějaký vysněný tým? :) Díky, ať se daří a pokračuje sparťanský válec až k titulu ;)
Za kariéru hokejisty se může stát cokoliv a někdy si nemůžete moc vybírat. Takže říct, že bych do Slavie nikdy nešel je nesmysl. Samozřejmě jsem radši ve Spartě, protože jsem sparťan odmalička. V ten titul také samozřejmě doufám, byl by to skvělý úspěch. Jinak mám radši NHL, je to nejprestižnější hokejová soutěž světa. Mám rád Chicago.
honza, 9. ledna 2014
Cus Domes, jake jsou tvoje hokejove cile? Vedel jsi uz dopredu, ze udelas forsberga na kanadskeho golmana, nebo jsi volil az podle jeho postaveni? Diky za odpoved at se ti dari:)
Cíl je dostat se do NHL, živit se hokejem a být co nejlepší. Když se ukázalo, že to může být rozhodující nájezd, tak jsem se pro to rozhodl. Protože jsem si myslel, že to gólman v ten moment nebude čekat. Občas jsem si tuhle kličku zkoušel na tréninku.
Robert Sova, 9. ledna 2014
Myslím, že jsi ještě nebyl draftován v NHL, ale jelikož jsi se letos velmi dobře předvedl na MS (zvlášť proti Kanadě), myslím, že se dočkáš. Do jaký tým by sis tak přál a chtěl by jsi ještě v příští sezóně raději zůstat v extralize, nebo hrát za mořem?
Teď nad tím ještě úplně nepřemýšlím, NHL je každopádně sen, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet... Když už bych měl být draftovaný, tak radši do "horšího" týmu, kde dostanou mladí hráči příležitost se ukázat. Příští rok to ještě vypadá na extraligu.
casper21, 9. ledna 2014
Ahoj, jak vypada tvuj hokejovy den? V kolik vstavas, kdy jdes na trenink atd.. Mej se at se ti dari:)
Vstávám v sedum hodin ráno, na trénink jedu autem, abych byl na Spartě na devátou. S tréninkem končím kolem jedné odpoledne, a pak se musím soustředit na školu a případné individuální tréninky.
casper, 9. ledna 2014
Ahoj, jak casto posilujes? Co nejcasteji snidas pred treninkem? Hrajes nejake hry na konzolich a jake? Tvuj hokejovy vzor? Diky at se dari:)
Posiluji po každém tréninku, někdy je to více, někdy méně. Ráno snídám většinou nějaké pečivo se šunkou, snažím se do snídaně zakonponovat i vajíčka, bílkoviny. Občas si zahraji counter-strike, ale už na to moc času není. Můj vzor je třeba Patrick Kane, nebo Pavel Datsjuk. Z Česka to vždycky byl i Jarda Hlinka.
hokejsta38, 9. ledna 2014
kolik sspotřebuješ hokejek ?
Za sezonu je to až kolem čtyřiceti hokejek.
Leona, 9. ledna 2014
Ahoj :) Myslíš si, že je dobrá volba brát na olympiádu Petra Nedvěda? :)
Já myslím, že se to ukáže až po olympiádě, jestli jeho volba do týmu byla správná. Ale jestli má formu a cítí se, tak určitě do týmu patří.
Fanynka, 9. ledna 2014
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se těšíte na ZOH? Budete sledovat zápasy českého týmu? Dále bych vám chtěla moc poděkovat za výkony, které jste podával na JMS. Moc jsme celému týmu fandili. Přestože to bohužel nevyšlo, naši podporu jste neztratili. Přeji vám mnoho úspěchů jak v osobním, tak ve sportovním životě. Věřím, že za čtyři roky se budeme dívat na olympiádě i na vás.
Díky moc, určitě se na olympiádu těším a zápasy našeho týmu budu samozřejmě sledovat. Těším se i na ostatní země, protože sestavy jsou plné hvězd, nejlepších hráčů světa.
Matěj , 9. ledna 2014
Zdravím. Chci se zeptat, jaké to bylo být v takovém věku ve složení na takovou velkou akci? A také, jestli jste na něco vystudován, či jste se spoléhal na hokej? Děkuji :) Ten nájezd byl parádní! Klobouk dolů.
Zahrát si na takové akci bylo super. Mrzí mě, že už si to nezopakuji, protože za rok už budu moc starý na nominaci. Tenhle rok dělám maturitu, je toho docela hodně, ale snad to na jaře zvládnu.
Pavel, 9. ledna 2014
Čau Dominiku, co říkáš na výkony Petra Tona v této sezoně?
Dobrý den/ahoj, Petr hraje výborně, má formu. Myslím, že si ji drží každou sezonu a celkově nám první lajna dává nejvíce gólů a jsou to naši klíčoví hráči.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud