4. ledna 2015 • 13:15

Kouč Přerost po neúspěchu na MS končí: Jsem úplně vyřízenej

Autor: pab, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KANADY | Porazili Rusko a čekalo se, že se nezastaví ani o čtvrtfinálovou slovenskou překážku. Opak byl pravdou. Česká dvacítka na svého soupeře nestačila a se svěřenci Ernesta Bokroše prohrála 0:3. Nečekaný kolaps a nepřesvědčivé výkony českých hokejistů znamenají i konec působení trenéra Miroslava Přerosta, který české mladíky vedl pět let. „Definitivně končím, mrzí mě, že jsme nedošli do semifinále,“ říká kouč.



„To očekávání před utkáním se Slovenskem bylo velké. Nechci, aby se naše vystoupení v turnaji hodnotilo absolutně negativně. Ta očekávání a výsledek nebyly v souladu, nedostavil se úspěch, i když jsme skončili druzí ve skupině, což by před turnajem všichni brali. Ale neuspěli jsme ve čtvrtfinále proti relativně nejslabšímu mužstvu, říká jednapadesátiletý trenér.

Zklamání zkušeného kouče zvětšovalo i psychické vyčerpání. „Jsem úplně vyřízenej. Pořád mužstvo zvedat, motivovat, držet ho, podporovat, to stojí strašně moc energie. Ale při všech těch guláších ve výsledcích jsme skončili druzí ve skupině. Splnili jsme, co jsme chtěli. A kdybychom vyhráli čtvrtfinále, bavíme se tady jenom o pozitivních věcech.“

Po neúspěšném šampionátu se Miroslav Přerost rozhodl, že u týmu dále pokračovat nebude. Jako svého nástupce vidí Jakuba Petra, který by mohl navázat na práci u reprezentační osmnáctky. „Určitě to chci předat někomu jinému. Jakub Petr je to naprosto vhodný typ. O tom ale nebudu rozhodovat já, ani to nikomu doporučovat. Nabízí se to jako dobrá volba.“

ROZHOVOR S MIROSLAVEM PŘEROSTEM ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Zklamaný trenér Přerost: Klíčoví hráči se zase neprosadili
Video se připravuje ...

Zklamaný útočník Pastrňák: Nebylo to od nás odfláknuté
Video se připravuje ...

Kapitán Kubalík: Slováci víc chtěli, možná jsme to trochu podcenili
Video se připravuje ...

Kaše měl jasno: Bez gólu se prostě vyhrávat nedá
Video se připravuje ...

Bokroš měl Česko přečtené a Slovensko je v semifinále MS
Video se připravuje ...

Šťastný Réway: Musím smeknout před celým mužstvem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud