5. ledna 2017 • 07:17

Kanada přejela Švédsko a je ve finále MSJ. Tam vyzve rivala USA

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté domácí Kanady porazili v semifinále mistrovství světa hráčů do 20 let v Montrealu Švédsko 5:2 a budou bojovat o triumf se Spojenými státy americkými. Finále je na programu v noci na pátek od 2:00 SEČ. Švédy čeká dnes od 21:30 souboj o bronz s Ruskem, které podlehlo USA 3:4 po samostatných nájezdech.



Švédové v první třetině dvakrát vedli, ale Kanaďané odpověděli a vítěznou branku vstřelil ve 33. minutě Julien Gauthier, který ještě v závěru svým druhým gólem i pečetil výsledek na 5:2.

První velkou šanci neproměnil Kanaďan Raddysh a Švédové otevřeli skóre v sedmé minutě ve vlastním oslabení při Ohlssově trestu. Po brejku překonal střelou z pravého kruhu brankáře Ingrama Eriksson Ek. Za 98 sekund bylo vyrovnáno po Mitchellově dorážce.

Už za 22 vteřin se opět radovali Švédové. Grundström se dostal do úniku a prostřelil Ingrama mezi betony. Do kanadské branky se pak postavil Hart, žádný z 28 pokusů už za svá záda nepustil a pomohl k obratu.

Barzal ještě v šanci před prázdnou brankou na puk nedosáhl, ale v 19. minutě se trefil při hře čtyř proti čtyřem přesně do pravého horního rohu Sandströmovy branky Cirelli. Ve druhém dějství se postaral o obrat Gauthier, který důrazně dotlačil puk za švédského gólmana.

Sanström následně vychytal ve velké šanci Josta a blízko vyrovnání byl ve 38. minutě Dahlén. Prostřelil Harta na lapačku, ale kanadský gólman stihl puk přikrýt před brankovou čárou, což potvrdil videorozhodčí. Ve 48. minutě prostřelil z pravého kruhu Sandströma kapitán Strome. Pak ještě pomohla Švédům dvakrát tyč po Chabotových pokusech a v power play pečetil výsledek Gauthier.

Kanada tak může zopakovat v domácím prostředí zisk zlata z roku 2015, kdy se hrálo také v Torontu a Montrealu.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Montrealu - semifinále:

USA - Rusko 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. White (Keller, Jones), 31. Kunin (Greenway, Bracco), 37. White (Anderson, Keller), rozhodující sam. nájezd Terry - 12. Kaprizov (Vorobjov), 22. Gurjanov (Kudako, Karnauchov), 47. Gurjanov. Rozhodčí: Burchell (Kan.), Linde (Švéd.) - Kohlmüller (Něm.), Suchánek (ČR). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 11 576.

Kanada - Švédsko 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Stephens (Cirelli), 19. Cirelli (Clague, Chabot), 33. Gauthier (Dubois), 48. Strome (Juulsen, Bean), 59. Gauthier (Strome, Jost) - 7. Eriksson Ek (Söderlund), 9. Grundström (A. Nylander). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Stricker (Švýc.) - Davis (USA), Goljak (Běl.). Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 13.456.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud