2. května 2017 • 12:29

Nominace Kanady na MS: tři vítězové SP i řada nováčků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři vítězové loňského Světového poháru jsou nominaci hokejistů Kanady na mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Na triumfu v Torontu se podíleli útočníci Ryan O'Reilly z Buffala, Claude Giroux z Philadelphie a Matt Duchene z Colorada, který je i olympijským vítězem ze Soči z roku 2014 a byl stejně jako O'Reilly u posledních dvou titulů na mistrovství světa.



Ze zisku zlata před dvěma roky v Praze se spolu s nimi radovali také Giroux, jeho spoluhráč z Philadelphie Sean Couturier, další útočník Nathan MacKinnon s bekem Tysonem Barriem z Colorada. Loni v Moskvě slavili titul rovněž brankář Calvin Picard z Colorada, bek Michael Matheson z Floridy a útočník Mark Scheifele z Winnipegu.

Debutovat budou v dresu Kanady brankář Eric Comrie s obráncem Joshem Morrisseym z Winnipegu, další zadáci Jason Demers z Floridy, Calvin de Haan z New York Islanders a útočníci Alex Killorn s Braydenem Pointem z Tampy Bay a Travis Konecny z Philadelphie.

Forvardi Jeff Skinner z Caroliny a Wayne Simmonds z Philadelphie, který v sezoně 2012/13 při výluce v NHL působil krátce v extraligovém Liberci, se už na MS představili.

Soupisku Kanady později ještě doplnili brankář Chad Johnson z Calgary, obránce Marc-Edouard Vlasic ze San Jose a útočník Brayden Schenn z Philadelphie.

Kanaďané budou v pátek 5. května od 20:15 prvním soupeřem českých hokejistů na turnaji. V dalších duelech v základní skupině B v Paříži je čekají Slovinci, Bělorusové, domácí Francouzi, Švýcaři, Norové a Finové.

Nominace kanadské reprezentace na MS v Německu a Francii

Brankáři: Eric Comrie (Winnipeg/NHL), Chad Johnson (Calgary/NHL), Calvin Pickard (Colorado/NHL),

Obránci: Jason Demers, Michael Matheson (oba Florida/NHL), Tyson Barrie (Colorado/NHL), Calvin de Haan (NY Islanders/NHL), Josh Morrissey (Winnipeg/NHL), Marc-Edouard Vlasic (San Jose/NHL),

Útočníci: Sean Couturier, Claude Giroux, Travis Konecny, Brayden Schenn, Wayne Simmonds (všichni Philadelphia/NHL), Matt Duchene, Nathan MacKinnon (oba Colorado/NHL), Alex Killorn, Brayden Point (oba Tampa Bay/NHL), Mitch Marner (Toronto/NHL), Ryan O'Reilly (Buffalo/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg/NHL), Jeff Skinner (Carolina/NHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud