Pavel Bárta
20. února 2013 • 00:05

Hlavně žádný stres! Jak Robert Reichel stvořil slavný nájezd

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V historii českého hokeje nenajdeme mnoho důležitějších momentů. V semifinále olympijského turnaje století v Naganu dokázal dát jako jediný Robert Reichel gól z nájezdu a postaral se tím o vyřazení favorizované Kanady. Dnes je tomu přesně 15 let.



Už dopředu měl jasno, jak se na ledě tváří v tvář obávanému Patricku Royovi zachová. „Věděl jsem, že vystřelím,“ naplánoval si trojnásobný mistr světa. Mělo to svůj důvod.

„Kdybych vymýšlel kličky jako ostatní nebo jiné věci, na tom špatném ledě bych asi gól nedal,“ řekl Sportu. Pokyny od trenéra Ivana Hlinky vypadaly hodně prostě. "Pojedeš první, dej góla!"

A skutečně se povedlo. Puk šel do sítě od pravé tyčky - 1:0. A stejné skóre vydrželo až do konce.

Ačkoliv šlo o mimořádně důležitý moment, Reichel se před ním cítil v pohodě. „Zůstal jsem v klidu. Nebyl jsem vystresovaný tím, že jde o semifinále olympiády, to vůbec!“

Ačkoliv se Reichel vyskytl u řady reprezentačních úspěchů, úspěchu z Nagana si cení ve své kariéře nejvíc. „Postoupili jsme do finále, získali jsme zlaté olympijské medaile. Už proto byla tahle penalta největší věc, která se mi povedla.“

VIDEO | Podívejte se na nájezdy v semifinále s Kanadou

Robert Reichel právě proměnil nájezd proti Kanadě
Robert Reichel právě proměnil nájezd proti Kanadě

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud