Jakub Hlaváč
21. září 2016 • 04:40

Prospal o Češích: Před 15 lety chtěli všichni porážet nás. Kam to dospělo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Střízlivě hodnotil dosavadní české působení na Světovém poháru trenér Václav Prospal. Po porážce od týmu Evropy dostali hráči volno, trénink byl zrušený. “Ale na zápas proti USA se připravíme, motivace je obrovská. Vždyť máme reprezentační dres.” sliboval bývalý útočník navzdory tomu, že vítězství Kanady nad Spojenými státy už český tým připravilo o poslední naději na postup.



Jak se přes noc ve vaší hlavě rozležel výsledek s utkáním proti Evropě? Co byl hlavní problém?
“Výsledek není takový, jaký jsme chtěli a očekávali. Na druhou stranu stačil druhý bod a byl bych tady v jiné pozici, turnaj by se nám otevíral. Je to hrozná škoda a zároveň realita. Ještě tady máme jeden zápas, kde se chceme předvést a vyhrát.”

Proti USA můžete v pátek nastupovat v beznadějné situaci, bude těžké hodit za hlavu zklamání?
“Problém by to být neměl. Pořád nastupujete v dresu s národním znakem na prsou a na Světovém poháru. To by snad mělo být dostatečné k tomu, aby se hráč vybejkoval k nejlepšímu výkonu, jaký je schopný ukázat.”

Bude v brance pokračovat Petr Mrázek ?
“Tu otázku jsem očekával. Ale nejdřív se to dozví ti kluci a následně to můžeme oznámit fanouškům. My už jsme rozhodnutí, téměř rozhodnutí. Po středečním tréninku to řekneme.”

Po chybě proti Kanadě i zápase proti Evropě je hodně diskutovaným mužem Michal Kempný . Jak vidíte jeho výkony ze střídačky?
“Jde o to, že hokej je hra chyb. Stávají se. Mladým, zkušeným, velezkušeným. Samozřejmě, ty momenty tam u Michala byly. Na druhou stranu je to jeden z našich nejlépe bruslících obránců a nejlépe útočících obránců. Při tom rozhodujícím gólu podle mého názoru byl na místě, kde být měl. Situace se pak vyvinula jinak, to už je ale druhá věc. Každopádně on má předpoklady na tom ledě být a dostat šanci v NHL. Má parametry i bruslení, své tools.”

Dá se obecně říci, co chybělo českému týmu, aby měl na kontě víc bodů?
“Otázka možná na delší hovor. Chyběl nám jeden gól. To je jedna strana. V tom zápase jsme byli v první půlce horší, nevyšlo nám to. Ale oceňuji bojovnost, že jsme se do toho utkání dvakrát vrátili. Před prodloužením jsme byli na maximu a pevně věřím, že ti kluci šli za vítězstvím. K zamyšlení je, proč se s takovým nasazením nezačalo od první minuty.”

Vypadalo to, jakoby byl tým ustrašený a nejlepší pasáže přišly, až když ztrácel.
“Pravda, naše nejlepší střídání bylo po prvním inkasovaném gólu. Byla to fantastická odpověď na vývoj, kdy jsme byli horší a ještě se dostali do téhle situace. Je škoda, že nám to uteklo.”

Když sledujete na turnaji ostatní týmy, čím jsou před Čechy vpředu?
“Přímočarostí, rychlost, jednoduchost. A taky i někteří hráči, kteří jsou rozdíloví. My sestavujeme tým z toho, co je k dispozici. Patří k tomu zranění, odmítnutí pozvánky. Pracujeme s hráči, kteří tady jsou. A ti kluci chtějí vyhrávat, tomu věřte. Bohužel se nám to nedaří a nedaří se nám to už nějakých posledních pár let. Ta otázka pak je, proč. Kam to dospělo, když před patnácti lety nás chtěli všichni porážet.”

Neskutečný zákrok lapačkou Petra Mrázka
Neskutečný zákrok lapačkou Petra Mrázka

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud