4. února 2016 • 16:40

Jandač rozhodl: Jágr v první nominaci na SP nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový realizační tým české hokejové reprezentace pro Světový pohár bude sondovat postoj Jaromíra Jágra k zářijovému turnaji v Torontu. A to i přesto, že třiačtyřicetiletá opora Floridy už několikrát zopakovala, že po loňském mistrovství světa v Praze ukončila kariéru v národním týmu. Kouč Josef Jandač uvedl, že budou stavitelé týmu s Jágrem mluvit. Jistě podle něj bude jméno olympijského vítěze z Nagana a dvojnásobného mistra světa chybět na začátku března v úvodní šestnáctičlenné nominaci.



"Téma Jágr bych nechal na jindy. Je to o tom, že v první fázi nominace určitě nebude. Necháme mu čas a prostor," řekl Jandač v rozhovoru s novináři po dnešní tiskové konferenci v Praze.

"Budeme s ním mluvit jako s každým jiným a pak se uvidí, jestli tam bude nebo nebude. Víme, že to bude žhavé téma. Ale my to s ním budeme řešit osobně a na to chceme mít nějaký čas," doplnil současný asistent trenéra Vladimíra Vůjtka, který od příští sezony povýší do role hlavního kouče.

Jandač o posilách: Proč si přibral Prospala a Ručinského?
Video se připravuje ...

Jágr ale loni v polovině října v rozhovoru pro kanadskou televizní stanici TSN uvedl, že šance na jeho účast na Světovém poháru je nulová. "V žádném případě, ani kdybych dal v sezoně osmdesát gólů," řekl tehdy Jágr. Sice už dříve změnil svá rozhodnutí o konci v národním týmu, ale současný konec považoval na prahu této sezony NHL za definitivní.

"Myslel jsem si, že jsem stoprocentně rozhodnutý po minulém mistrovství světa. Během roku ale došlo k určitým situacím, kdy jsem byl určitými lidmi nahlodaný, a začal jsem o tom přemýšlet. Kdybych byl ve formě, že bych šel ještě hrát, protože je to v Praze. Ale stoprocentně jsem věděl, že Praha je poslední," uvedl Jágr po loňském šampionátu, kde český tým obsadil čtvrté místo.

Jaromír Jágr hrál za reprezentaci naposledy na domácím šampionátu
Jaromír Jágr hrál za reprezentaci naposledy na domácím šampionátu

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud