Zdeněk Janda
3. listopadu 2008 • 10:00

Jágr se cítí fit!

TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - V černé zimní čepici a bundě se pár minut po půlnoci objevil na letišti Jaromír Jágr. Nejslavnější český hokejista dorazil z Ruska, v úterý se představí v přípravném utkání se Slovenskem. Bolest třísel není až tolik vážná.



Pro české hokejové fanoušky je to skvělá zpráva. Jágr je fit! „Není to nic vážného. Problémy jsem měl jenom jeden zápas,“ vrátil se útočník Avangardu Omsk k nedohranému zápasu v Petrohradu (0:5). „Už to bylo za stavu 0:3, takže nemělo cenu riskovat,“ dodal.

Na reprezentační zápas se těší, i když po smrti spoluhráče Alexeje Čerepanova na tom v poslední době není psychicky zrovna nejlépe.

Ale přesto nezvažoval, že se omluví. „Dopředu jsem to slíbil. Navíc to není mistrovství světa, jedná se jenom o jeden zápas,“ reagoval.

Jaromír Jágr na Ruzyni
Jaromír Jágr na Ruzyni

V mužstvu se v úterý představí i s Martinem Strakou, nejoblíbenějším spoluhráčem nejen z reprezentace, ale i z Pittsburghu nebo z New York Rangers. A udělá všechno pro to, aby ho přemluvil k pokračování v národním týmu.

Straka se totiž v úterý chce definitivně rozloučit. „Věřím, že ho fanoušci hezky přivítají a dají mu najevo, že si přejí, aby pokračoval a hrál i na mistrovství. Což je také moje přání,“ říká Jágr.

Spolu s ním v noci linkou z Moskvy přiletěl mimo jiné i centr Jan Marek, hvězda Magnitogorsku a lídr kanadského bodování KHL.

„Jsem hrozně unavený. Ten program máme dost náročný,“ přiznal Marek. Také on se v úterý představí v zápase se Slovenskem, který se odehraje v rámci stoletých oslav českého hokeje.

Obsáhlý rozhovor s Jaromírem Jágrem si přečtěte v úterním vydání deníku Sport.

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud