4. března 2012 • 21:33

Zlín žije, proti mistrovi si v nájezdech vynutil rozhodující zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘEDKOLO PLAY OFF | Hokejisté Zlína přežili klinickou smrt a srovnali stav série předkola play off na 2:2. Zápas na třineckém ledě rozhodl Bedřich Köhler, který vstřelil při výhře 2:1 po samostatných nájezdech oba góly vítězů. Hosté v play off venku zvítězili po dlouhých sedmi letech a oživili naděje na čtvrtfinále. O postupujícím rozhodne pátý duel, který se odehraje v úterý ve Zlíně.



Zlín se třinecký mečbol pokusil odvrátit s druhým gólmanem Sedláčkem, kterého v šesté minutě prověřil nepříjemnou ranou po ledě Květoň. Sobotní úvodní nápor však Oceláři nezopakovali a opatrný úvod moc gólových situací nepřinesl.

Taktický nádech čtvrté partie rozvázal první gól a znovu do vstřelil Třinec. Peterek po průniku na pravém křídle v 16. minutě ideálně načasoval přihrávku na beka Novotného, který si sjel mezi kruhy a dlouhou kličkou na bekhend pokořil Sedláčka.

Zlín už měl namále a musel útočit. Tým kouče Rostislava Vlacha také přitlačil a trávil dlouhé pasáže v útočném pásmu. Leška však z gólové parkety volejem mířil jen do prostředka brány a Hamerlík přečkal i několik nepřehledných skrumáží.

K vyrovnání směřovala i celá druhá třetina. Hosté neměli moc střeleckých příležitostí a dlouhodobou aktivitu proto korunovali až ve 35. minutě: domácí bek Richter při zlínské přesilovce smolně ztlumil nastřelený puk před brankou Köhlerovi, který neomylně zavěsil pod břevno.

Berani byli při chuti. Ještě v 39. minutě mohl skóre dokonce v oslabení otočit Veselý, ale Hamerlík jeho prudký švih k tyči vytlačil vyrážečkou. Třinec se v závěru vymanil ze sevření. Bez větších potíží přežil 45 sekund v dvojnásobném oslabení, už v klasické přesilovce si Hamerlík poradil s nebezpečnou tečí Lešky.

Zlínská radost z vyrovnání.
Zlínská radost z vyrovnání.

Mužem utkání se mohl stát veterán Peterek, který se v 50. minutě nádherně proháčkoval zlínskou obranu a vylámal si zuby až na Sedláčkovi. Zlínský tlak v poslední desetiminutovce oživila přesilovka a Hamerlík v ní musel vyřešit několik krušných závarů i gólovou dorážku Linharta. Hostům se do prodloužení nechtělo, na třineckou branku přiletělo několik obtížných nahození, ale Hamerlík navzdory clonám soupeře vše pochytal.

Prodloužení se zase hrálo podle not Ocelářů, kteří však prováhali dvouminutovou přesilovku čtyři na tři. Citelně jim v ní chyběl snajpr Zíb, který byl po nezaviněném Köhlerově zákroku bruslí zrovna na šití v kabině. Penalty rozhodl opět Köhler, který se stal jediným přesným střelcem nájezdů.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Novotný (Peterek, Richter) - 35. Köhler (Leška, Hamrlík), rozhodující sam. nájezd Köhler. Rozhodčí: Husička, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 3735. Stav série: 2:2.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný - Kůrka, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, M. Hořava - Orsava, Ostřížek, McGregor. Trenéři: Tlačil a Janků.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Finsterle, Čech, Honejsek. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud