Jakub Hlaváč
6. března 2015 • 04:30

Bourák Hollweg! První gól v play off oslavil rozplácnutý o mantinel

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srážel se, padal do střel. Prostě dřel. Tak jako obvykle. Jenže tentokrát hokejista Ryan Hollweg ještě přidal gól. Oslavu prvního gólu v play off české extraligy však oslavil netradičně. Nedokázal totiž v rychlosti dostatečně brzy zabrzdit, a tak se zastavil až rozplácnutý o mantinel. Pro Plzeň to byl hodně důležitý gól. I díky němu Západočeši ve čtvrtek porazili Mladou Boleslav 2:1 a srovnali stav série předkola na 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
2:1
ONLINE
5. března
17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 01:31. Hollweg, 09:44. Johnson

Hosté: 51:35. Látal

Sestavy

Domácí: Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "C", Sklenička, Mozík, Boháč, Kubka, Pavlíček – Johnson "A", Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg – Beran

Hosté: M. Růžička (Rittich) – Kučný, Vidmar, Holub, Kočí, Robar, Čermák – Látal, Broš "A", Klimenta – Pacovský, Výborný "C", Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc

Rozhodčí

Úlehla, Hradil – Špůr, Ondráček

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4253 diváků

Ujel ve druhé minutě duelu, ve vlastním oslabení. A exkluzivní asistenci z hole Mária Bližňáka poslal do sítě. K jistému překvapení prakticky všech zúčastněných… Ryan Hollweg se v této sezoně trefil na vlastním ledě vůbec poprvé.

Následnou euforii přenesl do ochozů, na vlastní střídačku. „Jeho nadšení je motivující. Má obrovský charakter, udělá pro mužstvo všechno,“ děkoval mu slovenský centr. A po čtvrtku i dvorní nahrávač, dá se říci.

MOMENT: Ryan Hollweg a jeho oslava po vstřelení gólu
Video se připravuje ...

Sám sváteční kanonýr zůstával skromný. Dle svého kodexu. „Stejný den jako každý jiný. Ačkoliv v play off je každý výjimečný,“ upozorňoval přesvědčivě. A vzýval soustředěnost na sobotu, bude se hrát o mečbol. O důležitou psychickou výhodu.

„My budeme připravení. Pokud budeme pracovat stejně tvrdě jako tentokrát, tak se nemusíme bát,“ přesvědčoval o síle svého souboru. Nepochyboval o ní navzdory dramatickému závěru, kdy domácí srdnatě ovšem těžce hájili vedení 2:1.

SESTŘIH: Předkolo Play Off (2. zápas), Plzeň - Mladá Boleslav 2:1
Video se připravuje ...

I pro soupeře však obávaný drsoň našel pochval. „Jsou soustředění, hrají důrazně a mají velmi dobře zvládnutý systém. Bojují jako skutečný tým a každé setkání s nimi je těžké,“ nebál se otevřeně vyzdvihnout přednosti soka.

Nicméně na ledě, na ledě mu nepřizná ani milimetr. V sobotu (17.30) a v neděli (17.30) se o tom můžete přijít přesvědčit v Mladé Boleslavi.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud